Κόσμος

Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν το αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν

«Η Αμερική διαθέτει τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο και το IRGC δεν έχει πλέον αρχηγείο», αναφέρει η ανακοίνωσή

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τα κεντρικά γραφεία των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

«Η Αμερική διαθέτει τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο και το IRGC δεν έχει πλέον αρχηγείο», ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επίθεση στο Ιράν.

«Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς τα τελευταία 47 χρόνια. Χθες, ένα μεγάλης κλίμακας αμερικανικό πλήγμα έκοψε το κεφάλι του φιδιού», πρόσθεσε η CENTCOM.

 

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση της CENTCOM, της Κεντρικής Διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τη Μέση Ανατολή.

Άλλοι πέντε στρατιώτες έχουν τραυματιστεί σοβαρά στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Επική Οργή», όπως αναφέρεται.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ότι πρόκειται για τις πρώτες απώλειες που ανακοινώνονται από την πλευρά των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση της CENTCOM δεν διευκρινίζεται πού σκοτώθηκαν οι στρατιώτες, ούτε έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νύχτα «κόλασης» στην Ουκρανία: 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίας από ρωσικές επιθέσεις
Επιθέσεις με πυραύλους και drones τραυμάτισαν επίσης δεκάδες ανθρώπους σε διάφορες περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Κιέβου, της Οδησσού, του Ντνιπροπετρόφσκ και του Χαρκόβου
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία
Ο Λίβανος διαψεύδει τον Τραμπ για τις συνομιλίες με το Ισραήλ – Ο αποκλεισμός στα ιρανικά λιμάνια αποδίδει, λένε οι ΗΠΑ
Συνεχίζουν τις εκατέρωθεν επιθέσεις Ισραήλ και Χεζμπολάχ - Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ανάγκασαν 10 πλοία να επιστρέψουν πίσω εν μέσω του ναυτικού αποκλεισμού στα λιμάνια του Ιράν
Δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ
Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Το Ιράν θα βυθίσει πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ απειλεί σύμβουλός του
Ο Μοχσέν Ρεζαεΐ, «ευχήθηκε» να προχωρούσαν οι Αμερικανοί σε χερσαία εισβολή επειδή, όπως είπε, «θα παίρναμε χιλιάδες αιχμαλώτους και μετά θα απαιτούσαμε ένα εκατομμύριο δολάρια για τον καθένα»
Μοτζταμπά Χαμενεΐ