Κόσμος

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έκανε μυστικές πυρηνικές δοκιμές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τον Νοέμβριο πως η Ρωσία και η Κίνα διεξήγαγαν πυρηνικές δοκιμές «όμως δεν μιλούν για αυτό»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένταση στις σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα καθώς η Ουάσιγκτον την κατηγορεί πως πραγματοποίησε μυστικές πυρηνικές δοκιμές.

«Μπορώ να αποκαλύψω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει πως η Κίνα προχώρησε σε πυρηνικές δοκιμές», περιλαμβανομένων προετοιμασιών για δοκιμές ισχύος «πολλών εκατοντάδων τόνων», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών που είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο των εξοπλισμών, Τόμας ΝτιΝάνο, ενώπιον της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Κατηγόρησε τον κινεζικό στρατό ότι «επιδίωξε να αποκρύψει αυτές τις δοκιμές από τον υπόλοιπο κόσμο» χρησιμοποιώντας μια «μέθοδο που στοχεύει να μειώσει την αποτελεσματικότητα της σεισμικής επιτήρησης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα πραγματοποίησε μια πυρηνική δοκιμή αυτού του τύπου την 22α Ιουνίου του 2020.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τον Νοέμβριο πως η Ρωσία και η Κίνα διεξήγαγαν πυρηνικές δοκιμές «όμως δεν μιλούν για αυτό», χωρίς εντούτοις να διευκρινίσει τη φύση τους, δηλώσεις που είχαν διαψευστεί από το Πεκίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άρση καραντίνας του κρουαζιερόπλοιου με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Μπορντό – Συνεχίζει το ταξίδι του για Ισπανία
Πλέον, μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι επιβάτες που είχαν ασθενήσει με γαστρεντερίτιδα, το κρουαζιερόπλοιο θα συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Φερόλ της Ισπανίας
Το κρουαζιερόπλοιο Ambition στο λιμάνι του Μπορντό
Βρετανία: Αθωώθηκε η Άντζελα Ρέινερ από κατηγορίες που αφορούσαν φορολογική υπόθεση – Πιθανή υποψηφιότητα για την ηγεσία των Εργατικών
Η Ρέινερ μίλησε στον Guardian και το ITV News και, όταν ρωτήθηκε αν ο Στάρμερ θα πρέπει να παραιτηθεί, απάντησε: «ο Κιρ θα πρέπει να το σκεφτεί»
FILE PHOTO: British Deputy Prime Minister Angela Rayner visits the community kitchen at the Newquay Orchard on February 10, 2025 in Newquay, Britain. Leon Neal/Pool via REUTERS/File Photo