Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία
φωτογραφία αρχείου Reuters

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την Παρασκευή (02/02/2024) αεροπορικές επιδρομές εναντίον οργανώσεων που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία και το Ιράκ.

Οι επιθέσεις των ΗΠΑ είναι αντίποινα μετά την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε στρατιωτική βάση στην Ιορδανία από την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News, ενώ θεωρείται πως πίσω από τις επιθέσεις είναι το Ιράν.

Τα πρώτα πλήγματα του αμερικανικού στρατού στη Συρία και στο Ιράκ, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και Fox News, πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά την επίσημη τελετή υποδοχής στο αμερικανικό έδαφος υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, των σορών των τριών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν την Κυριακή κοντά στα συριακά σύνορα.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει με αντίποινα τους υπευθύνους για την επίθεση. Ήταν η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα.

«Σήμερα, η Αμερική θρηνεί. Τη χθεσινή νύχτα, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά των δυνάμεών μας που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία», είχε δηλώσει ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση. «Μην έχετε καμιά αμφιβολία: όλοι όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν, όποτε και όπως θέλουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις