Κόσμος

Οι Μπαχάμες απέρριψαν πρόταση Τραμπ να δεχτούν μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ αναζητεί χώρες για να δεχτούν μετανάστες που απελαύνει η Ουάσιγκτον. Ένα από τα κράτη που απευθύνθηκε η ομάδα του σε λίγες εβδομάδες Προέδρου των ΗΠΑ είναι και οι Μπαχάμες.

Οι Μπαχάμες στο αρχιπέλαγος της Καραϊβικής έκαναν γνωστό την Πέμπτη (05.12.2024) πως αρνήθηκαν μία πρόταση των συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ να υποδεχτούν μετανάστες που έχουν απελαθεί από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου της κυβέρνησης της μικρής νησιωτικής χώρας, «αυτή η πρόταση παρουσιάστηκε στην κυβέρνηση των Μπαχαμών, όμως ο πρωθυπουργός τη μελέτησε και κατηγορηματικά την απέρριψε».

Όπως μεταδίδει το NBC News, η ομάδα του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου κατήρτισε έναν κατάλογο χωρών που θα επιθυμούσε να υποδεχθούν απελαθέντες μετανάστες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 2025, υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ότι θα προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις παράτυπων μεταναστών.

Το δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του επικεφαλής της κυβέρνησης, Φίλιπ Ντέιβις, αναφέρεται στην «πρόταση της ομάδας μετάβασης του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ προκειμένου οι Μπαχάμες να αποδεχθούν πτήσεις με απελαθέντες μετανάστες άλλων χωρών».

«Οι Μπαχάμες απλά δεν έχουν τους πόρους για να ικανοποιήσουν ένα τέτοιο αίτημα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Μετά την άρνηση αυτής της πρότασης από τον πρωθυπουργό, δεν υπάρχουν άλλες συζητήσεις με την ομάδα μετάβασης του Ντόναλντ Τραμπ ή με οποιαδήποτε άλλη οντότητα για αυτό το θέμα. Η κυβέρνηση των Μπαχαμών εμμένει στη θέση της».

Στο αρχιπέλαγος των Μπαχαμών ζουν περίπου 40.000 κάτοικοι.

Σύμφωνα με το NBC News, ο κατάλογος που κατάρτισε η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις Μπαχάμες, τον Παναμά, τη Γρενάδα, τα Νησιά Τερκς και Κέικος, χώρες ή εδάφη της Καραϊβικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ
Το Ισραήλ καταγγέλλει «ξεδιάντροπο ψέμα» για την κήρυξη λιμού στη Γάζα από τον ΟΗΕ – Αμφισβητούν την έκθεση οι ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γάζα πλήττεται από λιμό – Tο Ισραήλ απορρίπτει τα συμπεράσματα αυτά ως «ξεδιάντροπο ψέμα» και κατηγορεί τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε
Παιδιά στη Γάζα κρατώντας κατσαρόλες 8
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καταγγέλλει «εγκληματικό και παράνομο» σχέδιο των ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση ανάπτυξης στρατευμάτων
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι προετοιμάζει επίθεση κατά της χώρας του, μετά την ανακοίνωση της μαζικής ανάπτυξης αμερικανικών δυνάμεων στην Καραϊβική
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο 2
Η Γκισλέιν Μάξγουελ «αθώωσε» τον Ντόναλντ Τραμπ για την εμπλοκή του στην υπόθεση Επστάιν - «Δεν έκανε κάτι ανάρμοστο»
«Δεν πιστεύω ότι αυτοκτόνησε», είπε για τον θάνατο του Επστάιν - Η 63χρονη δήλωσε πως δεν υπάρχει «λίστα πελατών», στην οποία φέρεται πως εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, ο Μπιλ Κλίντον, ο πρίγκιπας Άντριου και ο Μπιλ Γκέιτς
Τζέφρι Επστάιν / Γκισλέιν Μάξγουελ 1
Νέο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας μετά από δηλώσεις Σαλβίνι για τον Μακρόν – Κλήθηκε η Ιταλίδα πρέσβης
Το Παρίσι κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας μετά από δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι που κρίθηκαν «απαράδεκτες», οι οποίες στόχευαν άμεσα τον Εμανουέλ Μακρόν και τη στήριξή του στην αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία
Ο Ματέο Σαλβίνι 11