Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι πλημμύρες απειλούν το Βελιγράδι

Οι πλημμύρες απειλούν το Βελιγράδι

Από τις αρχές του 2010, περίπου 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του σε πλημμύρες στις αγροτικές περιοχές της Σερβίας.

Η στάθμη του ποταμού Δούναβη έχει ανέλθει σε επικίνδυνα επίπεδα στο Βελιγράδι, και οι αρχές είναι έτοιμες για τη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία της πρωτεύουσας της Σερβίας από τις πλημμύρες, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος. 

“Η στάθμη του νερού του Δούναβη αυξάνεται κατά 1 εκατοστό την ώρα, και από αύριο θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε αντιπλημμυρικά μέτρα”, δήλωσε ο Σλόμπονταν Στόϊσιτς, μέλος του δημοτικού συμβουλίου για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα χαμηλότερα σημεία της πόλης του Βελιγραδίου συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής του μεσαιωνικού πύργου Νεμπόισα, θα έχουν πλημμυρίσει εντός της ημέρας. 

“Παρακολουθούμε τη κατάσταση καθ’ όλο το 24ωρο, μεγάλα μηχανήματα και σάκοι με άμμο είναι έτοιμοι”, πρόσθεσε ο Στόισιτς. 

Από τις αρχές του 2010, περίπου 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του σε πλημμύρες στις αγροτικές περιοχές της Σερβίας, που προκλήθηκαν από το λιώσιμο του χιονιού ή από σφοδρές βροχοπτώσεις. Πολλές πόλεις στην επαρχία της Βοϊβοντίνας αναφέρεται ότι πλημμύρισαν αυτή την εβδομάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε