Κόσμος

Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων στην Ταϊβάν είναι γεγονός [pics]

Ιστορικές στιγμές στην Ταϊβάν μετά τη νομιμοποίηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι η πρώτη χώρα στην Ασία που συμβαίνει αυτό.

Ομόφυλα ζευγάρια παντρεύτηκαν σήμερα σε συγκινητικές σκηνές στην Ταϊβάν στους πρώτους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην Ασία, μια εξέλιξη την οποία ακτιβιστές χαιρέτισαν ως κοινωνική επανάσταση για την περιοχή.

Το κοινοβούλιο της Ταϊβάν νομιμοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων δύο χρόνια μετά την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Περισσότερα από 360 ζευγάρια παντρεύτηκαν σήμερα, βάσει των στοιχείων της κυβέρνησης.

Οι νεόνυμφοι φιλήθηκαν μπροστά στις κάμερες προτού επιδείξουν με περηφάνια την άδεια γάμου τους και τις νέες ταυτότητές τους στις οποίες ο σύντροφός τους εμφανίζεται ως σύζυγός τους.

taiwan marriage

Η ευφορία και η συναισθηματική φόρτωση μεταξύ της γκέι κοινότητας του νησιού ήταν εμφανής καθώς τα νεόνυμφα ζευγάρια περπάτησαν σε ένα χαλί στα χρώματα του ουράνιου τόξου μέχρι ένα γειτονικό πάρκο υπό τα βλέμματα των οικογενειών και των φίλων τους καθώς και διπλωματών και δημοσιογράφων.

Ο Τσι Τσία-Ουέι, ο ακτιβιστής που έφερε το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο το 2017 έκρινε υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων, συνεχάρη τα ζευγάρια.

«Είναι ένα δικαίωμα το οποίο αξίζουμε εδώ και καιρό», τόνισε φορώντας μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που συμβολίζει παγκοσμίως το κίνημα της γκέι κοινότητας.

taiwan

«Ελπίζω η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ταϊβάν να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε άλλες χώρες στην Ασία», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
22χρονος σκότωσε 45χρονο σε τριπλή επίθεση με μαχαίρι στη Βρετανία - Κατηγορείται και για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ανηλίκου
Ένας 45χρονος παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα ενώ το 14χρονο αγόρι, έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο φέροντας τραύματα που ευτυχώς δεν απειλούν τη ζωή του
Αστυνομία Βρετανίας
Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει στη μνήμη των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Βαλένθια - «Δολοφόνε, δειλέ» φώναζαν στον πρόεδρο Μαθόν
«Παλιάνθρωπε, τι δειλός που είσαι, ένας βρώμικος δειλός, δολοφόνος, μας κοροϊδεύεις ερχόμενος εδώ», φώναξε μια γυναίκα, ενώ μια άλλη συμπλήρωσε «δεν σε θέλουμε» , λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης μνήμης
Άνθρωποι διαδηλώνουν σε χωριά που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του Οκτωβρίου 2024 για να τιμήσουν τα θύματα
Σουδάν: Μετά τη σφαγή 2.000 αμάχων στην Ελ Φάσερ, ο αρχηγός των παραστρατιωτικών υπόσχεται «ενότητα με ειρήνη ή με πόλεμο»
Μετά την κατάληψη της Ελ Φάσερ, της τελευταίας πρωτεύουσας του Νταρφούρ, ο Μοχάμεντ Νταγκλό δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την επίθεσή του, παρά τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου
Εκτοπισμένοι, που έφυγαν από το Ελ-Φασέρ στο Σουδάν
«Έπεσαν» η Amazon και η Microsoft – Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατομμύρια χρήστες
Οι κολοσσοί του cloud, Amazon και Microsoft, αντιμετωπίζουν ταυτόχρονη βλάβη, παραλύοντας εκατοντάδες διαδικτυακές υπηρεσίες και αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την εξάρτηση του παγκόσμιου ιστού από λίγους τεχνολογικούς γίγαντες
Amazon
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τα μέλη της Επιτροπής Τεχνών που ελέγχει τα σχέδια για την νέα αίθουσα δεξιώσεων του Λευκού Οίκου
Θα διορίσουν νέα υποψήφια μέλη στην επιτροπή, που ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τις πολιτικές του προέδρου, είπε αξιωματικός του Λευκού Οίκου
Τραμπ