Κόσμος

Οι Τζιχαντιστές ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Μπουκάμαλ

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέκτησε, αποσπώντας από τις κυβερνητικές δυνάμεις, τον πλήρη έλεγχο της Μπουκάμαλ, μιας στρατηγικής σημασίας πόλης στην ανατολική Συρία, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, έγινε σήμερα γνωστό από τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

«Το Ισλαμικό Κράτος ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Μπουκάμαλ. Τα κυβερνητικά στρατεύματα και οι πολιτοφύλακες σύμμαχοί τους βρίσκονται τώρα σε απόσταση ενός ή δύο χιλιομέτρων από τα περίχωρα της πόλης» δήλωσε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Την Πέμπτη, οι κυβερνητικές δυνάμεις, με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, είχαν ανακοινώσει ότι κατέκτησαν τη Μπουκάμαλ, την τελευταία πόλη στη χώρα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Ωστόσο, οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβαν το σύνολο της πόλης σήμερα στήνοντας «ενέδρες και εξαπολύοντας επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα όπως και βομβιστικές επιθέσεις» επισήμανε ο Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έκανε τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις να πιστέψουν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης ώστε να μπορέσει να τους επιτεθεί αργότερα με μεγαλύτερη άνεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr