Κόσμος

Οι τζιχαντιστές απειλούν να σκοτώσουν τον πρίγκιπα Τζορτζ

Απειλητικό μήνυμα από τους τζιχαντιστές για τον μικρό πρίγκιπα Τζορτζ. Σάλος στη Βρετανία από τη στοχοποίηση του γιου του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

«Ούτε η βασιλική οικογένεια θα μείνει ήσυχη». Αυτό το μήνυμα συνοδεύει μια φωτογραφία στο Telegram. Την ανέβασαν τζιχαντιστές και θεωρείται ευθεία απειλή προς τον πρίγκιπα Τζορτζ, τον πρωτότοκο γιο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Στο Telegram, ένα application κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές, έκανε την εμφάνισή της η φωτογραφία του μικρού πρίγκιπα. Τον δείχνει δίπλα από το σχολείο όπου φοιτά. Και θεωρήθηκε απειλητικό μήνυμα. Ως κάλεσμα να δολοφονηθεί ο μελλοντικός διάδοχος του θρόνου της Βρετανίας.

«Το σχολείο ξεκινά νωρίς»

Εκτός από το μήνυμα για τη Βασιλική Οικογένεια, οι υποστηρικτές του ISIS έχουν προσθέσει τη διεύθυνση του σχολείου στο ανατολικό Λονδίνο. Με την επισήμανση πως «αρχίζει νωρίς».

Υπάρχει επίσης μια φράση στα αραβικά, από τραγούδι των τζιχαντιστών. «Όταν ο πόλεμος έρχεται με τη μελωδία των σφαιρών, κατερχόμαστε με δυσπιστία και απαιτούμε εκδίκηση».

πρίγκιπας Τζορτζ τζιχαντιστές

Πριν τον πρίγκιπα Τζορτζ

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές απειλούν να σκοτώσουν μέλος της Βασιλικής Οικογένειας της Βρετανίας. Πριν από λίγο καιρό είχαν ανεβάσει ανατριχιαστικό βίντεο με το οποίο καλούσαν τον πρίγκιπα Χάρι να τους πολεμήσει.

«Γιατί δεν έρχεσαι εδώ να μας πολεμήσεις αν είσαι αρκετά άνδρας, ώστε να στείλουμε εσένα και τα Απάτσι σου στην κόλαση» έλεγε στο βίντεο – μιλώντας αγγλικά- ένας άνδρας που αναγνωρίστηκε ως ο Abu Uqayl.

Το 2015, οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει και τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

princegeorge princegeorge

Ανησυχίες για την ασφάλεια

Η ανατριχιαστική απειλή των τζιχαντιστών κατά του 4χρονου πρίγκιπα επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ασφάλεια του σχολείου Thomas’s. Τον περασμένο Σεπτέμβριο άλλωστε μια 40χρονη γυναίκα είχε συλληφθεί γιατί σε διάστημα 24 ωρών είχε επιχειρήσει να διαρρήξει το σχολείο.

princegeorge

Σε άλλο περιστατικό, η κάτοικος της περιοχής Sarah Burnett-Moore είχε βιντεοσκοπήσει τον εαυτό της να περπατά στους χώρους του σχολείου χωρίς κανείς να της κάνει έλεγχο. Και μάλιστα, τέσσερις μέρες αφού ο πρίγκιπας Τζορτζ είχε ξεκινήσει μαθήματα εκεί…

Πηγή: dailystar.co.uk, Daily Mail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμάς: Ο Νετανιάχου συνεχίζει να λέει μία «σειρά από ψέματα προσπαθώντας να αποκρύψει την αλήθεια»
Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να καταλάβει τη Γάζα, αλλά να «την απελευθερώσει από τη Χαμάς», κατηγορώντας τους επικριτές του για «παγκόσμια εκστρατεία ψεμάτων»
Μαχητές της Χαμάς
«Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα» - Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων 4 χωρών
Με κοινή τους δήλωση οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 5 χωρών καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα - «Ανθρωπιστική καταστροφή αδιανόητου μεγέθους»
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ 10
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν μια «δεύτερη Γιάλτα»
Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο ειρήνης και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Ο Ζελένσκι απορρίπτει κάθε εδαφική παραχώρηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν 6