Κόσμος

Οι υπουργοί στηρίζουν τη «Λευκή Βίβλο» της Μέι για το Brexit

Οι κορυφαίοι υπουργοί της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι συνεχίζουν να στηρίζουν τις προτάσεις της για το Brexit, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της, μετά την απόρριψη των σχεδίων της από τους ηγέτες της ΕΕ στην άτυπη σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα.

Το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι είναι βαθιά διχασμένο για την κατεύθυνση που θα πρέπει να λάβουν οι συνομιλίες με την ΕΕ, με όσους αντιτίθενται στα σχέδιά της, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην υπουργού της για το Brexit, να πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν ένα εναλλακτικό όραμα με βάση μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Οι κορυφαίοι υπουργοί της αναμένεται να συζητήσουν σήμερα Δευτέρα τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την Ένωση και ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού επανέλαβε ότι η Τερέζα Μέι παραμένει ταγμένη στα σχέδιά της.

«Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε την πλήρη στήριξή του στη Λευκή Βίβλο (τις προτάσεις της) και αυτό συνεχίζει να ισχύει», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντήσει σήμερα τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φέρχοφσταντ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.