Κόσμος

ΟΗΕ: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στη Μαντάγια – Μη δώσετε αμνηστία!

Στη Μαντάγια, οι πολίτες λιμοκτονούν. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες 15 χώρες της Συρίας, εκεί όπου ο εμφύλιος πόλεμος δεν μοιάζει να φτάνει άμεσα στο τέλος του. Και ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση να μη δοθεί αμνηστία για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που έχει συντελεστεί στη χώρα.

Η λιμοκτονία των Σύρων είναι δυνητικό έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο πρέπει να διωχθεί ποινικά και όχι να καλυφθεί στο πλαίσιο οποιασδήποτε αμνηστίας, που θα είναι συνδεδεμένη με τον τερματισμό του πολέμου, δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ο Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν, μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη και ενώ διεξάγονται οι συνομιλίες για τη Συρία, δήλωσε: “Στην περίπτωση της Συρίας, είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε στον καθένα ότι όπου υπάρχουν καταγγελίες οι οποίες αγγίζουν το όριο των εγκλημάτων πολέμου ή των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, οι αμνηστίες, δεν επιτρέπονται”.

Εστιάζοντας στη λιμοκτονία των κατοίκων της πόλης Μαντάγια, αλλά και στην πολιορκία άλλων 15 πόλεων στη Συρία, τόνισε: “Δεν πρόκειται μόνο για έγκλημα πολέμου, αλλά και για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, εάν κάτι τέτοιο αποδεχθεί δικαστικά. Εκτιμούμε ότι δεκάδες χιλιάδες Σύρων πολιτών κρατούνται αυθαίρετα, ενώ πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα”, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μέλος εγκληματικής οικογένειας ο δολοφόνος της Ουκρανής Ιρίνα Ζαρούτσκα στη Βόρεια Καρολίνα - Νέα στοιχεία
Με πλούσιο ποινικό μητρώο ο πατέρας και τα αδέλφια του 35χρονου Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, που δολοφόνησε την 23χρονη μέσα στο τρένο - Ο ίδιος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον 14 φορές στο παρελθόν
Φρικιαστικό βίντεο από δολοφονία Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα
2
ΗΠΑ: Σάλος στο Fox News για τις δηλώσεις κατά των αστέγων – Ο Μπράιαν Κίλμιντ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του
Ο Μπράιαν Κίλμιντ σόκαρε σε ζωντανή μετάδοση προτείνοντας να χορηγούνται θανατηφόρες ενέσεις σε άστεγους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Ο Μπράιαν Κίλμιντ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 3