Κόσμος

ΟΗΕ: Η προσάρτηση ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία θα αποτελέσει «επικίνδυνη κλιμάκωση»

Το «καμπανάκι» του κινδύνου κρούει με τις σημερινές (29.9.2022) δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την πιθανή προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, λέγοντας ότι θα αποτελέσει «επικίνδυνη κλιμάκωση».

Η Ρωσία θέλει να προσαρτήσει τέσσερις ουκρανικές περιοχές και, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΟΗΕ, αν το καταφέρει θα «θέσει σε κίνδυνο τις προοπτικές για ειρήνη στην περιοχή».

«Οποιαδήποτε απόφαση να προχωρήσει η προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια δεν θα έχει νομική αξία και αξίζει να καταδικαστεί», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες στους δημοσιογράφους.

Οποιαδήποτε τέτοια απόφαση «θα παρατείνει τις δραματικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες και θα εμποδίσει την ικανότητά μας να παρέχουμε σωτήρια βοήθεια σε όλη την Ουκρανία και πέραν αυτής», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12