Κόσμος

Ολλανδία: Η στιγμή που αστυνομικό όχημα παρασύρει τον δράστη ομηρίας σε κατάστημα Apple

Σοβαρά τραυματισμένος διακομίστηκε στο νοσοκομείο ο δράστης της ομηρίας σε κατάστημα της Apple σε μια από τις κεντρικές πλατείες του Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Πρόκειται για έναν Ολλανδό 27 ετών ο οποίος κρατούσε ομήρους ζητώντας 200 εκ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα.

Ο όμηρος καθώς και τέσσερις άλλοι άνθρωποι που παρέμειναν κρυμμένοι στο κτίριο όπου στεγάζεται το κατάστημα της Apple στη διάρκεια της ομηρίας είναι ασφαλείς και η υγεία τους είναι καλή, επιβεβαίωσαν οι αρχές του Άμστερνταμ χθες το βράδυ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σημειώνεται πως η ομηρία έληξε όταν ένας από τους ομήρους έφυγε τρέχοντας με τον δράστη να τον κυνηγά. Τότε ένα όχημα της αστυνομίας εμβόλισε τον δράστη.

Η ομηρία διήρκησε περίπου πέντε ώρες στο κατάστημα αυτό που βρίσκεται στην πλατεία Λάιντσεπλέιν, στο κέντρο του Άμστερνταμ, τα καφέ και τα μπαρ της οποίας είναι γεμάτα ντόπιους και τουρίστες.

Η αστυνομία του Άμστερνταμ ενημερώθηκε την Τρίτη περίπου στις 17:30 (τοπική ώρα) για μια πιθανή επίθεση ενόπλου σε ένα κατάστημα.

Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έγιναν στόχος πυροβολισμών με ένα αυτόματο όπλο, επεσήμανε ο επικεφαλής της αστυνομίας. Σύντομα οι δυνάμεις της τάξης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης της ομηρίας είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο, ενώ υπήρχαν φωτογραφίες που τον έδειχναν να φορά κάτι που έμοιαζε με γιλέκο με εκρηκτικά.

Προσοχή σκληρές εικόνες:

Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονταν στο κτίριο όπου στεγάζεται το κατάστημα της Apple κατάφεραν να φύγουν, όμως ο δράστης κράτησε όμηρο έναν 44χρονο Βρετανό πελάτη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο δράστης ζήτησε 200 εκ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα, απειλώντας ότι θα ανατινάξει το κτίριο.

Αμέσως οι δυνάμεις της τάξης απέκλεισαν την πλατεία και ζήτησαν από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης να παραμείνουν κλεισμένοι στα καφέ.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Φρακ Παάου. Όμως τέσσερις δεν τα κατάφεραν και κρύφτηκαν στο ισόγειο.

Ο όμηρος ζήτησε νερό περίπου στις 22:30, έπειτα από συνεννόηση με την αστυνομία, στη συνέχεια βγήκε από το κατάστημα και άρχισε να τρέχει, ενώ σύντομα τον ακολούθησε ο δράστης της ομηρίας, τον οποίο χτύπησε ένα όχημα της αστυνομίας.

Η αστυνομία, με τη βοήθεια ενός ρομπότ, εξέτασε τον δράστη που κειτόταν στο οδόστρωμα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν έφερε πάνω του εκρηκτικά», όπως ανακοίνωσε στο Twitter.

Στη συνέχεια τον μετέφερε σοβαρά τραυματισμένο σε νοσοκομείο και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φειδίας Παναγιώτου πάει στη Ρωσία την Ημέρα της Νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ζυγίσουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές μας» είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα
Ο Φειδίας Παναγιώτου 7
Επιστολή σε Τραμπ από μέλη του Κογκρέσου: Ο Ερντογάν για χρόνια απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα και το Ισραήλ
Με την επιστολή, οι νομοθέτες εγείρουν μια σειρά από καίρια ζητήματα, ζητώντας από τον Αμερικανό πρόεδρο να τα θέσει στην περίπτωση που πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2