Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Όλο και αυξάνεται η λίστα θανάτου από τον κοροναϊό – 142 οι νεκροί στη Σ. Αραβία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τους 142 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Σαουδική Αραβία από τον κοροναϊό MERS, μετά το θάνατο άλλων τριών ανθρώπων που είχαν προσβληθεί, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας, ο οποίος δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ένας 45χρονος πέθανε στην Τζέντα και δύο γυναίκες ηλικίας 60 και 62 ετών αντίστοιχα στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον κοροναϊό σε όλη την χώρα έφτασε τους 483, πρόσθεσε το υπουργείο στην σημερινή του ανακοίνωση.

Την Τρίτη, η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), αναμένεται να πραγματοποιήσει μια σύνοδο στην Γενεύη για τον κοροναϊό MERS.

Μολονότι η Σαουδική Αραβία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό, κρούσματά του έχουν αναφερθεί πρόσφατα και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιορδανία, η Αίγυπτος, ο Λίβανος ή οι ΗΠΑ, αλλά η πλειονότητα αυτών που προσβλήθηκαν από τον MERS είχε ταξιδέψει ή εργαστεί πρόσφατα στην Σαουδική Αραβία.

Ο κοροναϊός MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής) θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και είχε προκαλέσει το 2003 το θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επτά νεκροί πέθαναν από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία

Έκτακτη σύνοδος του ΠΟΥ για τον κοροναϊό MERS

Πρώτο κρούσμα του κοροναϊού MERS στον Λίβανο

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής στο Σωτηρία με τον ιό mers

Στους 115 οι νεκροί από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε