Κόσμος

Όπλα και 10.000 σφαίρες είχε 18χρονος! Καλούσε να σκοτώσουν αστυνομικούς!

Συνολικά 25 πυροβόλα όπλα και περίπου 10.000 σφαίρες βρέθηκαν στο σπίτι του 18χρονου στο Οχάιο, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά την ανάρτηση στο Ίντερνετ μηνυμάτων του με τα οποία καλούσε τον κόσμο να σκοτώσει αστυνομικούς, ανακοίνωσε το FBI.

Σε μηνύματα που είχε δημοσιεύσει στο φόρουμ iFunny στο Διαδίκτυο, στο οποίο περίπου 4.400 χρήστες του ιστοτόπου παρακολουθούσαν τη ροή των μηνυμάτων του, ο 18χρονος αιτιολογούσε μαζικές δολοφονίες και καλούσε τον κόσμο να επιτεθεί σε κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού, όπως και “να πυροβολεί επιτόπου όλους τους ομοσπονδιακούς πράκτορες”, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε εναντίον του το FBI.

Στην έρευνα που έκαναν στο σπίτι του στο Μπόρντμαν, στο ανατολικό Οχάιο, οι αστυνομικοί βρήκαν 15 τουφέκια εφόδου και 10 ημιαυτόματα πιστόλια, πυρομαχικά όπως και στολές παραλλαγής.

Ο ύποπτος ομολόγησε ότι είχε δημοσιεύσει απειλητικά σχόλια στο Ίντερνετ, αλλά υπογράμμισε ότι επρόκειτο “μόνον για ένα αστείο”.

Δύο μαζικές δολοφονίες με τουφέκι εφόδου σημειώθηκαν πρόσφατα στις ΗΠΑ, στη μία στο Ελ Πάσο στο Τέξας ο δράστης της επίθεσης σκότωσε 22 ανθρώπους, ενώ στην άλλη στο Ντέιτον του Οχάιο ένας ένοπλος σκότωσε εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την αδελφή του, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Πατριάρχης Ιεροσολύμων συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη: Γάζα και Άγιοι Τόποι στο επίκεντρο
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «γενοκτόνο» τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και δήλωσε πως είναι απαράδεκτες οι ενέργειες του Ισραήλ που στοχεύουν να βλάψουν το ιστορικό της καθεστώς και την ιερότητα της Ιερουσαλήμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων 2
Politico: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο – Η υπόσχεση για νίκη και η πεποίθηση πως θα «γλιτώσει»
«Έχει την επιθυμία να καταστρέψει το ΝΑΤΟ, να δείξει πως είναι άχρηστο. Απέδειξε πως μπορεί να επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ και ότι αυτές δεν διαθέτουν αμυντικά συστήματα»
Βλαντιμίρ Πούτιν 5
Ζελένσκι για drones σε Πολωνία και Ρουμανία: «Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο, μην περιμένετε βαλλιστικούς πυραύλους για να πάρετε αποφάσεις»
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου προς ΝΑΤΟ, Ευρώπη, G7 και G20 - «Γνώριζαν που πετούσαν τα drones τους», είπε τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαία περιστατικά
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 8
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου