Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Οργή Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Κουφοντίνα – Αντίδραση και από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Οργή Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Κουφοντίνα – Αντίδραση και από το τουρκικό ΥΠΕΞ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Έντονη είναι η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την μεταφορά του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη και καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια, Δημήτρη Κουφοντίνα, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές, στον Βόλο.

Με δήλωσή της η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ, κατέκρινε την απόφαση των ελληνικών αρχών να μεταφέρουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter: «Αντιλαμβανόμαστε πως ο Έλληνας τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, μεταφέρθηκε σε μια αγροτική φυλακή με χαλαρότερους περιορισμούς. Δολοφόνησε 11 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανών και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις άδειες και οποιαδήποτε διευκόλυνση στη διαμονή του στη φυλακή».

Αντίδραση και από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές στον Βόλο.

Στην ανακοίνωση το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει μεταξύ άλλων: “Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία ενισχύει τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία της δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Η ανοχή σε έναν τρομοκράτη δείχνει ασέβεια στη μνήμη των διπλωματών μας και των οικογενειών τους. Είναι απαράδεκτο… Καλούμε την Ελλάδα να αποφύγει τις ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόσθετο έλλειμμα στην προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τη διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις