Κόσμος

Οργή στην Ινδία: Πέθανε η 19χρονη που βιάστηκε ομαδικά – Διαδηλώσεις έξω από το νοσοκομείο

Μία κόλαση βιώνουν οι γυναίκες στην Ινδία, όπου κάθε 24 ώρες καταγράφονται 100 βιασμοί. Ένα θύμα μίας τέτοιας επίθεσης πέθανε έπειτα από εβδομάδες νοσηλείας.

Ο λόγος για μία 19χρονη από τη χαμηλότερη βαθμίδα του συστήματος καστών στην Ινδία. Η άτυχη κοπέλα πέθανε, εβδομάδες αφότου οι αρχές έκαναν γνωστό ότι βιάστηκε από μία ομάδα ανδρών. Πρόκειται για μία υπόθεση που πυροδότησε διαμαρτυρίες στο Νέο Δελχί, με εκατοντάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται έξω από το νοσοκομείο όπου η νεαρή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.

https://twitter.com/Anil_ChoudharY5/status/1310988188719218689

Το περιστατικό είναι το τελευταίο μιας σειράς ειδεχθών εγκλημάτων σε βάρος γυναικών στην Ινδία. Κάθε 15′ λεπτά κατά μέσο όρο, μια γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία του 2018 που είδαν το φως της δημοσιότητας φέτος.

“Δεν υπάρχει προστασία για τις γυναίκες. Οι εγκληματίες μπορούν ελεύθερα να διαπράττουν εγκλήματα, χωρίς να κρύβονται”, έγραψε στο Twitter η Πριγιάνκα Γκάντι Βάντρα, ηγέτιδα του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου.

https://twitter.com/MEDIAonINDIA/status/1310988192334700544

Ινδία: Εγκλήματα χωρίς τιμωρία

Το 19χρονο θύμα, που ανήκε στην κοινότητα Ντάλιτ, δέχθηκε επίθεση και βιάστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι της στην περιοχή Χατράς, σε απόσταση 100 χλμ. από το Δελχί, σύμφωνα με τις αρχές. Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άνδρες σε σχέση με το έγκλημα.

Τη Δευτέρα (28.09.2020), η κοπέλα μεταφέρθηκε από νοσοκομείο στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές στο νοσοκομείο Safdarjung στο Νέο Δελχί, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, εξήγησαν οι αρχές.

https://twitter.com/kumarGourav_/status/1310987588962902016

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Τρίτη (29.09.2020) έξω από το νοσοκομείο, όπου συνεπλάκησαν με την αστυνομία και έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο.

Οι Ντάλιτ, που βρίσκονται στην κατώτερη βαθμίδα της ιεραρχίας των ινδικών καστών, διαμαρτύρονται διότι ο νόμος δεν τους προστατεύει ισότιμα, λόγω προκαταλήψεων.

Ακτιβιστές από το Bhim Army, ένα κόμμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ντάλιτ, φώναζαν συνθήματα κοντά στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, όπου είχε μεταφερθεί η σορός της άτυχης 19χρονης.

Ο ηγέτης του Bhim Army, Σάντα Σέκαρ Ααζάντ, κάλεσε τους Ντάλιτ σε ολόκληρη την Ινδία να βγουν στους δρόμους και ζήτησε οι ένοχοι να κρεμαστούν. “Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό πλέον, θέλουμε δικαιοσύνη”, υποστήριξε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Καταλονία της Ισπανίας - Παρασύρθηκαν από φουσκωμένα νερά ποταμού
Οι βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες που επηρέασαν ιδίως νοσοκομείο της Βαρκελόνης, το οποίο αναγκάστηκε να αναστείλει τις εισαγωγές νέων ασθενών, αφού κόπηκε το ρεύμα
Πλημμύρες στην Ισπανία από τις καταρρακτώδεις βροχές
Η οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr