Κόσμος

Οργή στην Ινδία: Πέθανε η 19χρονη που βιάστηκε ομαδικά – Διαδηλώσεις έξω από το νοσοκομείο

Μία κόλαση βιώνουν οι γυναίκες στην Ινδία, όπου κάθε 24 ώρες καταγράφονται 100 βιασμοί. Ένα θύμα μίας τέτοιας επίθεσης πέθανε έπειτα από εβδομάδες νοσηλείας.

Ο λόγος για μία 19χρονη από τη χαμηλότερη βαθμίδα του συστήματος καστών στην Ινδία. Η άτυχη κοπέλα πέθανε, εβδομάδες αφότου οι αρχές έκαναν γνωστό ότι βιάστηκε από μία ομάδα ανδρών. Πρόκειται για μία υπόθεση που πυροδότησε διαμαρτυρίες στο Νέο Δελχί, με εκατοντάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται έξω από το νοσοκομείο όπου η νεαρή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.

https://twitter.com/Anil_ChoudharY5/status/1310988188719218689

Το περιστατικό είναι το τελευταίο μιας σειράς ειδεχθών εγκλημάτων σε βάρος γυναικών στην Ινδία. Κάθε 15′ λεπτά κατά μέσο όρο, μια γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία του 2018 που είδαν το φως της δημοσιότητας φέτος.

“Δεν υπάρχει προστασία για τις γυναίκες. Οι εγκληματίες μπορούν ελεύθερα να διαπράττουν εγκλήματα, χωρίς να κρύβονται”, έγραψε στο Twitter η Πριγιάνκα Γκάντι Βάντρα, ηγέτιδα του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου.

https://twitter.com/MEDIAonINDIA/status/1310988192334700544

Ινδία: Εγκλήματα χωρίς τιμωρία

Το 19χρονο θύμα, που ανήκε στην κοινότητα Ντάλιτ, δέχθηκε επίθεση και βιάστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι της στην περιοχή Χατράς, σε απόσταση 100 χλμ. από το Δελχί, σύμφωνα με τις αρχές. Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άνδρες σε σχέση με το έγκλημα.

Τη Δευτέρα (28.09.2020), η κοπέλα μεταφέρθηκε από νοσοκομείο στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές στο νοσοκομείο Safdarjung στο Νέο Δελχί, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, εξήγησαν οι αρχές.

https://twitter.com/kumarGourav_/status/1310987588962902016

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Τρίτη (29.09.2020) έξω από το νοσοκομείο, όπου συνεπλάκησαν με την αστυνομία και έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο.

Οι Ντάλιτ, που βρίσκονται στην κατώτερη βαθμίδα της ιεραρχίας των ινδικών καστών, διαμαρτύρονται διότι ο νόμος δεν τους προστατεύει ισότιμα, λόγω προκαταλήψεων.

Ακτιβιστές από το Bhim Army, ένα κόμμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ντάλιτ, φώναζαν συνθήματα κοντά στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, όπου είχε μεταφερθεί η σορός της άτυχης 19χρονης.

Ο ηγέτης του Bhim Army, Σάντα Σέκαρ Ααζάντ, κάλεσε τους Ντάλιτ σε ολόκληρη την Ινδία να βγουν στους δρόμους και ζήτησε οι ένοχοι να κρεμαστούν. “Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό πλέον, θέλουμε δικαιοσύνη”, υποστήριξε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: «Οι ΗΠΑ έχουν “βουλιάξει” στον πόλεμο, ψάχνουν να σώσουν τα προσχήματα» – «Θρίλερ» με τις διαπραγματεύσεις στο Πακιστάν
Μέσω των Πακιστανών αξιωματούχων οι «συνομιλίες» ΗΠΑ και Ιράν - Εντός των επόμενων ωρών φτάνουν στο Ισλαμαμπάντ Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ
Τεχεράνη
Ολονύχτιο σφυροκόπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία με νεκρούς και τραυματίες - Θραύσματα drones έπεσαν στη Ρουμανία
Πάνω από 660 drones και πυραύλους εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας - Ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε σπίτι στη Ρουμανία από τα θραύσματα του ρωσικού drone
REUTERS
NYT: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ παραμένει τραυματισμένος και κλεισμένος σε καταφύγιο – Τον φροντίζει προσωπικά ο Πεζεσκιάν
Φέρεται πως έχει κάνει ήδη πάνω από 4 χειρουργεία και αναμένεται να προχωρήσει σε πλαστική και τοποθέτηση προσθετικού μέλους - Για την ασφάλειά του, έχει μοιράσει ευθύνες και αρμοδιότητες σε κορυφαίους στρατηγούς
Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί