Κόσμος

Όσλο: Ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς σε τζαμί εμφανίσθηκε στο δικαστήριο με τραύματα [pics]

Με περίεργα τραύματα στο πρόσωπο εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο άνδρας που φέρεται να άνοιξε πυρ έξω από τζαμί στο Οσλο. Απέφυγε να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Ο άνδρας, που είναι ύποπτος ότι πυροβόλησε εναντίον ανθρώπων μέσα σε ένα τζαμί το Σάββατο έξω από το Οσλο και ότι σκότωσε την ετεροθαλή αδελφή του, εμφανίσθηκε σήμερα στο δικαστήριο με μώλωπες στα μάτια και τραύματα στο πρόσωπο και τον αυχένα.

Η αστυνομία επιδιώκει ο Φίλιπ Μανσχάους να παραμείνει προφυλακισμένος για τέσσερις εβδομάδες ως ύποπτος για φόνο και για παραβίαση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Ο Μανσχάους, ο οποίος χαμογέλασε στους φωτογράφους, δεν παραδέχεται οποιοδήποτε έγκλημα, είχε δηλώσει νωρίτερα η συνήγορός του.

Οπως έχουν αναφέρει αυτόπτες μάρτυρες, ο Μανσχάους μπήκε στο Ισλαμικό Κέντρο αλ-Νουρ έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από ένα πυροβόλα όπλα, όμως ακινητοποιήθηκε από έναν 65χρονο, μέλος του τζαμιού, ο οποίος κατάφερε να του πάρει τα όπλα κατά τη συμπλοκή που ακολούθησε.

oslo ypoptos

Ο Μανσχάους απέφυγε να μιλήσει όσο ήταν παρόντες οι δημοσιογράφοι, όμως χαμογέλασε μερικές φορές. «Κάνει χρήση του δικαιώματός του να μην ανακριθεί», δήλωσε στο Ρόιτερ η συνήγορός του, η Ούνι Φρις. «Δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ενοχή».

Ο Μανσχάους, ένας 21χρονος που ζει κοντά στο τζαμί λίγο έξω από τη νορβηγική πρωτεύουσα,

Ακροδεξιές απόψεις και θέσεις κατά των μεταναστών είχε εκφράσει πριν από την επίθεση ο φερόμενος δράστης των πυροβολισμών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, επικαλούμενη καταχωρίσεις στο Ίντερνετ που είχαν γίνει με το όνομα του Μανσχάους.

Το πρακτορείο Ρόιτερ αναφέρει πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή πως οι καταχωρίσεις είχαν γίνει πράγματι από τον Φίλιπ Μανσχάους.

oslo ypoptos

Μέσα στην ημέρα ο δικαστής αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με το αίτημα της αστυνομίας ο Μανσχάους να προφυλακισθεί επισήμως.

«Η εισαγγελική αρχή θα ζητήσει το πρόσωπο που κατηγορείται να παραμείνει υπό κράτηση για τέσσερις εβδομάδες και να του επιβληθεί απαγόρευση των επισκέψεων και της επικοινωνίας, να μην έχει πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης και να κρατηθεί σε απομόνωση», αναφέρει σε δήλωσή της η αστυνομία. «Η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και ο ύποπτος δεν έχει κάνει καμιά δήλωση στην αστυνομία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νύχτα κόλασης στο Ισραήλ από τις επιθέσεις Ιράν και Χεζμπολάχ – Οι Φρουροί της Επανάστασης ορκίζονται να σκοτώσουν τον Νετανιάχου
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου - Συνεχίζεται το θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ - ΗΠΑ, Ιράν και Ισραήλ αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου
REUTERS
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
6
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ 5
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5