Κόσμος

Όσο έδαφος κι αν χάνει ο Ολάντ, ο Σαρκοζί δε… βγαίνει – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Ο Νικολά Σαρκοζί κερδίζει έδαφος μετά το debate της Τετάρης, αλλά όσο κι... προσπαθεί, δε φτάνει τα ποσοστά του Φρανσουά Ολάντ. Όλα αυτά βέβαια σύμφωνα με τις δυο δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αν και οι πολίτες θεωρούν ότι ο νικητής του debate ήταν ο Ολαντ, καθώς πιστεύουν ότι ο Σοσιαλιστής υποψήφιος υπήρξε πειστικότερος στις απαντήσεις του, ο monsieur Normal φαίνεται να χάνει παντού έδαφος την τελευταία εβδομάδα στις έρευνες για την πρόθεση ψήφου. Ακόμη κι έτσι όμως το προβάδισμά του παραμένει μεγαλύτερο από τα στατιστικά περιθώρια σφάλματος.

Δημοσκόπηση της εταιρείας BVA έδειξε πως ο Ολάντ θα πάρει το 52,5% των ψήφων την Κυριακή, δύο μονάδες λιγότερες σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ ο Σαρκοζί κερδίζει 47,5%, σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων.
Άλλη δημοσκόπηση του οργανισμού TNS-Sofres έδειξε πως το ποσοστό του Ολάντ μειώθηκε κατά 1,5 μονάδα στο 53,5% από την περασμένη εβδομάδα, με τον Σαρκοζί να ανεβαίνει στο 46,5% από 45% που είχε προηγουμένως.

Παρά τα κέρδη του Σαρκοζί, ο Ολάντ εξακολουθεί να διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα ενόψει της ψηφοφορίας της Κυριακής. Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, βρίσκεται μπροστά κατά μέσο όρο έξι μονάδες.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν πριν από τη δήλωση του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού ότι δε θα υποστηρίξει τον Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο και θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Για να κερδίσει ο Σαρκοζί, υπολογίζεται πως χρειάζεται υποστήριξη από τουλάχιστον το 80% των ψηφοφόρων της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και περίπου από τους μισούς ψηφοφόρους του Μπαϊρού. Ο τελευταίος όμως δήλωσε ότι αντιτίθεται στην πρόσφατη στροφή του Σαρκοζί προς τα δεξιά και ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τον Ολάντ.

Σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση του TNS-Sofres, 32% αυτών που ψήφισαν τον Μπαϊρού στον πρώτο γύρο θα ψηφίσουν την Κυριακή τον Σαρκοζί, ενώ 37% θα υποστηρίξουν τον Ολάντ. Στο μεταξύ, 52% των ψηφοφόρων της Λεπέν θα επιλέξουν τον Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο και 7% τον Ολάντ, ενώ 41% θα απέχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι τάζουν Ολάντ και Σαρκοζί

Όλο το debate Σαρκοζί-Ολάντ με μετάφραση στο NewsIt! – Δεν έβγαλε νοκ άουτ τον Σαρκοζί αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις

Ποιον αναδεικνύει νικητή “του πιο σκληρού ντιμπέιτ” ο γαλλικός τύπος;

17 εκατ. είδαν τον «εριστικό» Ολάντ και τον «επιθετικό» Σαρκοζί – Ποιος νίκησε στο debat;

Νέα δημοσκόπηση δείχνει τον Σαρκοζί ως νικητή του debate

Σαρκοζί: “Δε θα αφήσω τη Γαλλία να γίνει η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου” – Τιτανομαχία Σαρκοζί-Ολάντ στο γαλλικό debate

Λευκό θα ψηφίσει η Λε Πεν στις εκλογές!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πύρινος εφιάλτης σε Γαλλία και Ισπανία: Η φωτιά απειλεί το Μπορντό, χάνεται η μάχη με τις φλόγες στη Μαδρίτη
Η πυρκαγιά έχει κάψει 190.000 στρέμματα και περίπου 100 κτίρια το τελευταίο τριήμερο στη Γαλλία - Η πυρκαγιά που μαίνεται κοντά στη Μαδρίτη είναι αδύνατο να ελεγχθεί
Φωτιά στη Γαλλία
14