Κόσμος

Ουάσιγκτον: Με 21 σφαίρες δολοφόνησε το ζευγάρι των Ισραηλινών ο δράστης – Γέμισε το όπλο και πυροβόλησε ξανά τη γυναίκα

Ο δράστης οδηγήθηκε στο δικαστήριο και ενημερώθηκε ότι αν κριθεί ένοχος, ενδέχεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ή σε θάνατο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την δολοφονία του ζευγαριού που εργάζονταν στην Ισραηλινή Πρεσβεία, έξω από το Εβραϊκό Μουσείο στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο δράστης έριξε 21 σφαίρες στο άτυχο ζευγάρι υπαλλήλων της Ισραηλινής Πρεσβείας της Ουάσιγκτον. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο του εγκλήματος συνολικά 21 κάλυκες από 9αρι πιστόλι το οποίο ο 31χρονος δράστης είχε δηλώσει κανονικά κατά την άφιξή του στην Ουάσινγκτον λίγες ώρες πριν την επίθεση.

Ο 28χρονος Γιαρόν Λιτσίνσκι και η 26χρονη Σάρα Μίλγκριμ επρόκειτο να παντρευτούν με τον Γιαρόν μάλιστα να έχει αγοράσει δακτυλίδι προκειμένου να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του.

Από βίντεο που έχει στα χέρια της η αστυνομία στις ΗΠΑ, ο 31χρονος Ελίας Ροντρίγκεζ αρχίζει να πυροβολεί με μένος το ζευγάρι. Η  Μίλγκριμ προσπάθησε να συρθεί μακριά, με τον δράστη να την ακολουθεί να γεμίζει το όπλο του και να την πυροβολεί ξανά.

Αμέσως μετά ο 31χρονος πήγε στο Εβραϊκό Μουσείο και είπε στους αστυνομικούς ότι αυτός ήταν που πυροβόλησε το ζευγάρι. «Εγώ το έκανα. Το έκανα για την Παλαιστίνη, το έκανα για τη Γάζα, είμαι άοπλος».

 

Το όπλο με το οποίο έκανε τη διπλή δολοφονία το είχε αγοράσει στις 6 Μαρτίου 2020. Ο δράστης οδηγήθηκε στο δικαστήριο και ενημερώθηκε ότι αν κριθεί ένοχος, ενδέχεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ή σε θάνατο.

Το ζευγάρι είχε παρακολουθήσει μια εκδήλωση των Νέων Διπλωματών στο Εβραϊκό Μουσείο της Ουάσιγκτον πριν πέσει νεκρό από τα πυρά του τρομοκράτη. Ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ Γιεχίελ Λάιτερ, αποκάλυψε ότι ο Λισίνσκι είχε αγοράσει ένα δαχτυλίδι αρραβώνων τις προηγούμενες ημέρες «με σκοπό να κάνει πρόταση γάμου την επόμενη εβδομάδα στην Ιερουσαλήμ».

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Ροντρίγκες φαίνεται να ήταν μέλος «ριζοσπαστικής αριστερής οργάνωσης που υποστήριζε την παλαιστινιακή υπόθεση». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Ταλιμπάν ανέστειλαν τις ραδιοφωνικές εκπομπές του BBC στο Αφγανιστάν
«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το Αφγανιστάν βασίζονται στο BBC για έγκυρες ειδήσεις και πληροφορίες, και συνεργαζόμαστε με τις αρχές για την αντιμετώπιση της κατάστασης», δήλωσε εκπρόσωπος του BBC.
Ένας Αφγανός μαχητής των Ταλιμπάν κάθεται δίπλα σε ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο κοντά στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν
Washington Post: Το μυστικό σχέδιο ειρήνης ΗΠΑ και ΕΕ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία – 4 πυλώνες
«Πρέπει να διευρύνουμε τόσο το πρόβλημα όσο και τη λύση, ώστε να βοηθήσουμε και τις δύο πλευρές να δουν πώς θα διαμορφωθεί η μεταπολεμική κατάσταση» εξηγεί Αμερικανός αξιωματούχος
Rescuers work at the site of an apartment building which was hit by a Russian air strike, amid Russia’s attack on Ukraine, in Zaporizhzhia, Ukraine, July 19, 2026. REUTERS/Stringer
Η Ρωσία διαψεύδει τον Τραμπ για την ενεργειακή εκεχειρία με την Ουκρανία – «Δεν έχουμε ακόμα να πούμε τίποτα, βρισκόμαστε σε επαφές»
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε πως η συμφωνία για εξαγωγή ρωσικού ντίζελ στις ΗΠΑ δεν έχει καμία σχέση με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ / Βλαντιμίρ Πούτιν