Κόσμος

Ουγγαρία: Επικίνδυνο να αφήσουμε την Ουκρανία να χτυπήσει τη Ρωσία με όπλα του ΝΑΤΟ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ουγγαρία εμφανίζεται αντίθετη στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία όπλα μεγάλου βεληνεκούς του ΝΑΤΟ για να χτυπήσει την Ρωσία.

Όπως τόνισε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο» να επιτραπεί στην Ουκρανία να εξαπολύει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία χρησιμοποιώντας όπλα από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έδωσε το πράσινο φως στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που του παρείχαν οι ΗΠΑ για να χτυπήσει βαθιά σε ρωσικό έδαφος.

Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία, υπό την πρωθυπουργία του Βίκτορ Όρμπαν, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022, είναι από τους ελάχιστους Ευρωπαίους ηγέτες που διατηρεί σχέσεις με τη Ρωσία.

Ο ίδιος μάλιστα έχει αναχθεί σε έντονο επικριτή των ευρωπαϊκών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας και της οικονομικής και στρατιωτικής στήριξης του μπλοκ προς το Κίεβο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: 13 συλλήψεις μελών του CHP – «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί το κόμμα από διορισμένους επιτρόπους» λέει ο Οζγκιούρ Οζέλ
O Οζέλ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αφήσει την αντιπολίτευση «χωρίς ηγέτη, χωρίς κόμμα και χωρίς επιλογή»
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Ιράν: «Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις» – Σε «θέση μάχης» ο Τραμπ για νέες επιθέσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο
Στην Τεχεράνη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Πακιστάν - Τι αναφέρουν αμερικανικά μέσα για τις νέες απειλές Τραμπ και τα σχέδιά του για νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν
Γυναίκα περπατάει στην Τεχεράνη