Κόσμος

Ουκρανία: Απίστευτο! Έκαναν… τοξικολογικές εξετάσεις πριν το debate! pics

Προεκλογικός... πυρετός στην Ουκρανία, με τους δύο υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές να κάνουν τοξικολογικές εξετάσεις πριν το debate, κατόπιν συμφωνίας!

Η προεκλογική εκστρατεία στην Ουκρανία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών παίρνει μια εντελώς πρωτότυπη και απίστευτη διάσταση για δεδομένα προεκλογικής εκστρατείας, καθώς οι δύο υποψήφιοι για τον δεύτερο των προεδρικών εκλογών, πριν αναμετρηθούν σ ένα ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου που είναι το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας με χωρητικότητα 70.000 θεατών, σήμερα το πρωί πήγαν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι δεν είναι ούτε τοξικομανείς ούτε αλκοολικοί.

Τόσο η πρόταση να διεξαχθεί το ντιμπέιτ σ’ ένα στάδιο, όπως και αυτή για τις αιματολογικές εξετάσεις των υποψηφίων, ανήκουν στον 38χρονο κωμικό Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου με ποσοστό 30%. Ο αντίπαλος του στον δεύτερο γύρο, που είναι ο νυν πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, που συγκέντρωσε 16%, αποδέχθηκε τις προτάσεις του Ζελένσκι παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις.

Σήμερα το πρωί ο Ζελένσκι επισκέφθηκε την κλινική «Evrolab» του Κιέβου ενώ ο πρόεδρος Ποροσένκο το ιατρείο του σταδίου «Ολιμπίσκι».

Δείτε τις εικόνες από την Ουκρανία

oukrania debate oukrania debate oukrania debate oukrania debate

Λίγες ώρες αργότερα ο αρχίατρος της τοξικολογικής κλινικής «Sosiotherapia» Βλαντίμιρ Γιάρι ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο στάδιο «Ολιμπίσκι», όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, ότι στο αίμα του νυν προέδρου Πέτρο Ποροσένκο δεν βρέθηκαν ψυχότροπες ουσίες. Ωστόσο προσέθεσε ότι υπάρχουν και άλλες εξετάσεις που απαιτούν περισσότερο χρόνο, αλλά θα γίνει προσπάθεια να επισπευσθούν ώστε να γίνουν νωρίτερα γνωστά τα αποτελέσματα τους. Μάλιστα ο αρχίατρος επεσήμανε ότι πρόκειται για αιματολογικές, ουρολογικές εξετάσεις όπως και εξετάσεις τριχών της κεφαλής.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι , μόλις βγήκε από την κλινική και με το χιούμορ που τον διακρίνει δήλωσε: « Έδωσα αίμα. Δόξα σοι ο θεός έχω αρκετό αίμα, νέο αίμα».

Αλλά και ο νυν πρόεδρος της Ουκρανίας έκανε το δικό του σχόλιο στο ιατρείο του σταδίου στο οποίο αναμένεται να γίνει το ντιμπέιτ. Απευθυνόμενος στον αντίπαλο του, είπε: «Ήρθα, αλλά δεν σε βρήκα. Δεν πειράζει, είμαι βέβαιος ότι θα βρει το θάρρος και θα έρθει εδώ και το ντιμπέιτ θα γίνει». Την προσέλευση των δύο υποψηφίων στα ιατρεία για να κάνουν τις κατάλληλες εξετάσεις κατέγραψε σε βίντεο που παρουσίασε η εφημερίδα «Kommersant”.

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Όμηρος
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι