Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ουκρανία: Από τανκ φιλορώσων αυτονομιστών οι οβίδες – Ετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια

Ουκρανία: Από τανκ φιλορώσων αυτονομιστών οι οβίδες – Ετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα ότι καταγράφηκαν πυρά από ένα τανκ των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας.

«Οι οβίδες αυτές προήλθαν από τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, τα οποία ελέγχονται από τη Ρωσία», είπε ο Κουλέμπα στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας στο Κίεβο.

Ο Ουκρανός υπουργός είπε επίσης ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει διάφορες καταστάσεις για να κατηγορήσει το Κίεβο για την κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία. «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές δυνάμεις και οι φιλορώσοι αυτονομιστές εντός της Ουκρανίας αντάλλαξαν πυρά κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης. Δυτικοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η εξέλιξη αυτή ίσως είναι ένα πρόσχημα που δημιούργησε η Μόσχα για να εισβάλει στην Ουκρανία.

Η Τρας από την πλευρά της είπε ότι ακόμη και αν οι ρωσικές δυνάμεις αποσυρθούν από τα σύνορα, το πρόβλημα δεν θα εξαφανιστεί. «Πρόκειται για τη Λυδία λίθο για τη Δύση, πρέπει να διαλύσουμε τώρα τη ρωσική επιθετικότητα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην Κίνα, η Βρετανίδα υπουργός είπε ότι αν θέλει να θεωρείται υπεύθυνος διεθνής παράγοντας θα πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία θα υποχωρήσει.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις