Κόσμος

Ουκρανία: Απόπειρα δολοφονίας εναντίον συμβούλου του Ζελένσκι – «Γάζωσαν» το αυτοκίνητό του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επέζησε από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου του τραυματίστηκε και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Η επίθεση κατά του Σερί Σεφίρ, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (22/9) κοντά στο χωριό Λεσνίκι έξω από την πρωτεύουσα Κίεβο.  

Το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας επιβεβαίωσε την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώτου προεδρικού συμβούλου Σερί Σεφίρ. Η αστυνομία ανέφερε ότι περισσότερες από δέκα σφαίρες έπληξαν το αυτοκίνητο του. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων σημειώνει ότι ξεκίνησε αστυνομική έρευνα για το περιστατικό. 

«Πυροβολισμοί ερίφθησαν εναντίον του Σεφίρ. Τρεις σφαίρες χτύπησαν τον οδηγό, ο οποίος βρίσκεται τώρα στην ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση. Ο Σεφίρ είναι ζωντανός, δεν τραυματίστηκε» ανέφερε πηγή, μιλώντας στην εφημερίδα Strana.UA. 

UKRAINE PRESIDENT AIDE reuters

«Σήμερα, περίπου στις 10:00, ερίφθησαν πυρά εναντίον του αυτοκινήτου του Πρώτου Προεδρικού Συμβούλου κοντά στο χωριό Λεσνίκι. Περισσότερες από δέκα σφαίρες έπληξαν το αυτοκίνητο. Ο οδηγός τραυματίστηκε», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις για το Ιράν και τους συμμάχους του – «Να κόψουμε κάθε οικονομική γραμμή ζωής που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς»
Ο Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε τους «διαμεσολαβητές» του Ιράν, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και να συναλλάσσονται με την Τεχεράνη
REUTERS 6