Κόσμος

Ουκρανία: Διαρρήξαμε τη ρωσική γραμμή άμυνας κοντά στην Μπαχμούτ, υποστηρίζει ο στρατηγός Σίρσκ

Τη ρωσική γραμμή άμυνας κοντά στην Μπαχμούτ διέρρηξαν οι δυνάμεις της Ουκρανίας, υποστήριξε σήμερα ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του Κιέβου, στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι.

Μετά την ανακατάληψη των κοινοτήτων Αντρίιβκα και Κλιτσίιβκα «η γραμμή άμυνας του εχθρού διερρήχθη» ανέφερε ο Σίρσκι, σύμφωνα με το Κέντρο Τύπου του στρατού. Αυτά τα χωριά «ήταν ένα σημαντικό στοιχείο πάνω στη ρωσική γραμμή άμυνας που εκτείνεται από την Μπαχμούτ μέχρι την Γκορλίφκα», πρόσθεσε.

Τρεις ρωσικές ταξιαρχίες, η 72η, η 31η και η 83, «καταστράφηκαν και έχουν απολέσει πλήρως τη δυνατότητά τους να μάχονται», στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν κοντά στην Μπαχμούτ, σύμφωνα πάντα με τον στρατηγό. Ο Σίρσκι παραδέχτηκε πάντως ότι «η γενική κατάσταση στην ανατολική ζώνη παραμένει περίπλοκη» και «οι λυσσαλέες μάχες κοντά στην Μπαχμούτ συνεχίζονται».

Αφού έχασαν τις δύο κοινότητες, οι Ρώσοι στρατιώτες επιχείρησαν «πολλές αντεπιθέσεις» με την ελπίδα ότι θα ανακτούσαν τις θέσεις τους, ενώ ετοιμάζονται να επαναλάβουν τις επιθέσεις τους βορειότερα, στη ζώνη του Κουπιάνσκ και του Λιμάν, ανέφερε ο Σίρσκι.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Παρασκευή την ανακατάληψη της Αντρίιβκα και την Κυριακή εκείνη της Κλιτσίιβκα, που βρίσκονται στα νότια της Μπαχμούτ. Η πόλη αυτή, με πληθυσμό 70.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή, τον Φεβρουάριο του 2022, καταλήφθηκε από τους Ρώσους τον περασμένο Μάιο, έπειτα από μήνες αιματηρών μαχών. Τον Ιούνιο η Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπίθεση για να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη, αφού παρέλαβε δυτικά όπλα και εκπαίδευσε νέες ταξιαρχίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαρίν Λε Πεν c'est fini: Σβήνει οριστικά το όνειρο της προεδρίας - Εκτεθειμένος ο Ζορντάν Μπαρντελά, η ώρα της ανιψιάς Μαριόν Μαρεσάλ
Ταφόπλακα στο πολιτικό μέλλον της Λε Πεν προτείνουν οι εισαγγελείς, το καλοκαίρι κρίνεται αν θα είναι υποψήφια το 2027 - Ανοίγει ο δρόμος για την Μαριόν Μαρεσάλ να αναλάβει τα ηνία του κόμματος
Η Μαρίν Λε Πεν
Σαμποτάζ σε γερμανική κορβέτα: Ο 54χρονος Έλληνας, η δολιοφθορά και οι υποψίες για «ρωσικό» δάκτυλο
Έριξαν πάνω από 20 κιλά χαλίκια στον κινητήρα ενός πλοίου, τρύπησαν τη γραμμή τροφοδοσίας πόσιμου νερού, αφαίρεσαν καπάκια δεξαμενών καυσίμων και απενεργοποίησαν διακόπτες ασφαλείας
Γερμανικό πλοίο