Κόσμος

Ουκρανία: «Εκεχειρία με τη Ρωσία χωρίς εγγύηση ασφάλειας σημαίνει συνέχιση κατοχής» είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα (07.11.2024) πως είναι «πολύ επικίνδυνη» οποιαδήποτε συζήτηση για την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα που έγινε στη Βουδαπέστη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που πρέπει να λάβει το Κίεβο δεν μπορεί να επιτευχθεί καμία συζήτηση για κατάπαυση πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Εκεχειρία χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις ασφαλείας… είναι προετοιμασία για συνέχιση της κατοχής», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην προεκλογική δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο Ζελένσκι είπε πως δεν γνωρίζει λεπτομέρειες του σχεδίου και ότι δεν το έχει συζητήσει με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τόνισε πως πιστεύει ότι ο Τραμπ θα ήθελε να τερματίσει το συντομότερο δυνατόν τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά πως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβεί.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε επίσης ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ υπέστησαν απώλειες σε μάχη με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Προειδοποίησε ότι εάν η Δύση δεν λάβει μέτρα, η Βόρεια Κορέα θα ενισχύσει τη Ρωσία με περισσότερα στρατεύματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανικό το «ύποπτο» drone που συνετρίβη σε λίμνη στη Λιθουανία - Ξέφυγε από την πορεία του
Η Λιθουανία, που είναι χώρα μέλος του NATO, ζήτησε πέρυσι από τη συμμαχία ενίσχυση της αντιαεροπορικής της άμυνας αφότου στρατιωτικά drones από τη Λευκορωσία έπεσαν στο έδαφός της δύο φορές τον Ιούλιο του 2025
Drone
«Φρένο» του Ιράν στον Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις: «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι την πλήρη νίκη»
«Οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις του Ιράν είναι περήφανες και ακλόνητες στην υπεράσπιση της ακεραιότητας του Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν
Φρουροί της Επανάστασης
Ο Τραμπ θέλει συμφωνία με το Ιράν – «Απίθανη η επιτυχία των συνομιλιών», λένε Ισραηλινοί αξιωματούχοι
Ισραηλινοί κύκλοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τις πιθανότητες επιτυχίας, επισημαίνοντας ότι η Τεχεράνη δύσκολα θα αποδεχθεί βασικές προϋποθέσεις που θέτει η αμερικανική πλευρά
Ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό