Κόσμος

Ουκρανία: Η κατάσταση στην Μπαχμούτ είναι δύσκολη, αλλά αντέχουμε

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία επικεντρώνει όλες της τις προσπάθειες στην κατάληψη της Μπαχμούτ, όπου η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά τα στρατεύματά αντέχουν παρά την αριθμητική υπεροχή των ρωσικών δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Στρατιωτικής Διοίκησης Σέρχι Σερεβάτι δήλωσε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει υπό έλεγχο την κατάσταση στην Μπαχμούτ, γνωρίζει τις προθέσεις της Ρωσίας και σημείωσε ότι η Μόσχα έχει επιτυχίες σε τακτικό επίπεδο σε ορισμένα μέρη, αλλά καταβάλλει υψηλό τίμημα γι’αυτές.

“Η κατάσταση είναι δύσκολη, ο εχθρός επικεντρώνει το μέγιστο των προσπαθειών του για την κατάληψη της Μπαχμούτ. Ωστόσο υφίσταται σοβαρές απώλειες και δεν έχει επιτυχίες σε στρατηγικό επίπεδο”, σημείωσε ο Σερεβάτι.

“Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με στόχο να μην επιτραπεί στον εχθρό να διαρρήξει την άμυνά μας, να της προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά και για τη διατήρηση του προσωπικού μας”, πρόσθεσε.

Η Μπαχμούτ, μια μικρή πόλη στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, αποτελεί το επίκεντρο των εχθροπραξιών εδώ και μήνες στην Ουκρανία.

“Για τις επιτυχίες που έχει σε τακτικό επίπεδο σε ορισμένα μέρη, ο εχθρός καταβάλλει υπερβολικό τίμημα και χάνει καθημερινά σε μαχητικές δυνατότητες”, κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Χούθι απειλούν το Ισραήλ: «Θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε βαλλιστικούς πυραύλους μέχρι να σταματήσετε τις επιθέσεις»
Ανακοίνωσαν πως οι επιθέσεις ήταν αντίποινο για τα πλήγματα σε υποδομές Ιράν, Ιράκ, Λιβάνου και Παλαιστίνης αλλά και στις ισραηλινές δολοφονίες κατά αμάχων
Χούθι
Το Ισραήλ έπληξε εγκαταστάσεις του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν – Χτυπήθηκαν και εργοστάσια πυρομαχικών
Με 50 από αεροσκάφη επιτέθηκε ο ισραηλινός στρατός, αναφέρουν οι IDF - Επίθεση και σε τμήμα του ιρανικού υπουργείου Άμυνας από το οποίο προμηθεύονταν όπλα Χεζμπολάχ και Χαμάς
Οι ιρανικές εγκαταστάσεις που έπληξε ο ισραηλινός στρατός