Κόσμος

Ουκρανία: Η κυβέρνηση λέει στους αξιωματούχους να μην βρίζουν δημόσια

Αξιωματούχοι της Ουκρανίας καλούνται να σταματήσουν να βρίζουν δημόσια, όπως ανέφεραν κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει καταστρέψει κτίρια, υποδομές και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια. Δεν είναι λοιπόν παράδοξο το λεξιλόγιο πολλών Ουκρανών όταν μιλούν για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και για τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής, να περιλαμβάνει ύβρεις, αγοραίες και χυδαίες εκφράσεις.

Κρατική υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς τόνισε ότι λαμβάνει συχνά καταγγελίες σχετικά με αξιωματούχους που βρίζουν σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κατά τη διάρκεια δημοσίων εμφανίσεων.

Η Εθνική Υπηρεσία για την Πρόληψη της Διαφθοράς και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ουκρανίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση καλώντας τους αξιωματούχους να τηρούν τους επίσημα καθορισμένους κώδικες συμπεριφοράς.

«Αξιωματούχοι από υπουργούς έως δημάρχους θα πρέπει να απέχουν (συμπεριλαμβανομένων των μη εργάσιμων ωρών) από τη διάδοση πληροφοριών, ιδίως από αναρτήσεις σχολίων σε site και social media, που θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη των κρατικών φορέων», τόνισαν οι ουκρανικές υπηρεσίες.

Οι υπηρεσίες συνέστησαν να περιοριστούν οι αγοραίες εκφράσεις και τα υβρεολόγια σε ιδιωτικές συνομιλίες και σε ορισμένες «κρίσιμες» καταστάσεις, «όπως καθώς μια σειρά από σειρήνες προειδοποίησης αεροπορικής επιδρομής ή απόπειρες του επιτιθέμενου κράτους να επιβάλει ένα ψευδές αφήγημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ινστιτούτο Νόμπελ ζητά «εξηγήσεις» από πρώην πρόεδρο της Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας για τη σχέση του με τον Επστάιν
Ο Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Νόμπελ από το 2009 μέχρι το 2015, υπήρξε πρωθυπουργός της Νορβηγίας, υπουργός Εξωτερικών και γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2009 μέχρι το 2019
Ο Thorbjorn Jagland
Η Ρωσία στέλνει Αφρικανούς σε αποστολές αυτοκτονίας στην Ουκρανία – «Μόλις μπεις στον ρωσικό στρατό ή δραπετεύεις ή πεθαίνεις»
«Μας πήραν στον στρατό ακόμη κι αν δεν είχαμε υπηρετήσει ποτέ και μας έστειλαν στο μέτωπο όπου πολλοί φίλοι μου πέθαναν» είχε πει Κενυάτης που αγνοείται
Αφρικανοί που στρατολογήθηκαν από τη Ρωσία για να πολεμήσουν στην Ουκρανία