Κόσμος

Ουκρανία: Η Ρωσία ετοιμάζει ισχυρή και μελετημένη απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ

Αντίποινα στις κυρώσεις που ανακοίνωσαν εις βάρος της οι ΗΠΑ μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία ετοιμάζεται να δώσει η Ρωσία.

Συγκεκριμένα η Μόσχα θα δώσει μια ισχυρή απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ, όχι οπωσδήποτε συμμετρική, αλλά μελετημένη και αισθητή για την αμερικανική πλευρά, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Δεν πρέπει να υπάρχουν αμφιβολίες, στις κυρώσεις θα δοθεί μια ισχυρή απάντηση, όχι οπωσδήποτε συμμετρική, αλλά μελετημένη και αισθητή για την αμερικανική πλευρά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στην διπλωματία που βασίζεται στις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού και της ισοτιμίας, όπως και ότι «οι πιέσεις που ασκούνται μέσω των κυρώσεων δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν την αποφασιστικότητά μας να υπερασπίσουμε σθεναρά τα συμφέροντας μας».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες παγκόσμιας τάξης, όπως και ότι στο οπλοστάσιο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής έχουν απομείνει μόνο οι εκβιασμοί, οι εκφοβισμοί και οι απειλές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS