Κόσμος

Ουκρανία: Καρέ καρέ η καταστροφική επίθεση ρωσικών drones σε κέντρο στρατολόγησης με δύο νεκρούς

Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές ενώ τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την φονική επίθεση

Σοκάρουν οι εικόνες από νέα επιδρομή με drones που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία με στόχο κέντρο στρατολόγησης στην κεντρική Ουκρανία.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν από το πλήγμα των ρωσικών drones με drones στην Πολτάβα, που βρίσκεται στην κεντρικοανατολική Ουκρανία, με τον ουκρανικό στρατό να αναφέρει ότι χτυπήθηκε ένα κέντρο στρατολόγησης.

«Στις 3 Ιουλίου 2025 ο εχθρός έπληξε την πόλη Πολτάβα. Πυρκαγιά ξέσπασε στο σημείο. Ζημιές υπέστησαν και μη στρατιωτικές υποδομές», ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της επαρχίας Βολοντίμιρ Κοχούτ. Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 ακόμη τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα σε άλλη ρωσική επίθεση εναντίον της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών διάσωσης.

 

Από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι υπάρχουν «νεκροί και τραυματίες» σε πλήγμα εναντίον «κέντρου στρατολόγησης», χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι στο κέντρο και σε ένα γειτονικό του κτίριο ξέσπασε πυρκαγιά.

ΟυκρανίαΟι ζημιές που προκάλεσαν τα ρωσικά drones στην Πολτάβα / REUTERS / Vyacheslav Madiyevskyy

Αυτά τα ρωσικά πλήγματα σημειώθηκαν αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν κάποιες παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, περιλαμβανομένων των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, ζωτικής σημασίας ώστε το Κίεβο να μπορεί να απωθήσει τις επιθέσεις της Μόσχας με πυραύλους και drones.

Για το ζήτημα αυτό θα συνομιλήσουν αύριο (04.07.2025) ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως αποκάλυψαν σε σημερινό (03.07.2025) δημοσίευμα οι Financial Times.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 50 φορές πυροβόλησε ο ομογενής Αρτέμιος Μίντζας σε πάρκο στην Αυστραλία - Αντιμέτωπος με 25 αδικήματα
Από την έρευνα που έχει γίνει φαίνεται πως το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς δεν σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα ή τρομοκρατικές ομάδες - Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο
Ο Αρτέμιος Μίντζας
Δύο χρόνια μετά το αιματοκύλισμα της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova οι συνομιλίες με το Ισραήλ γεννούν ελπίδες για το τέλος του πολέμου
Δεκάδες εκδηλώσεις σήμερα στο Ισραήλ για τα θύματα που εκτελέστηκαν από τα μέλη της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 - «Θα εξασφαλίσουμε σίγουρα συμφωνία», προβλέπει ο Τραμπ
Γάζα
Ο «Καρντάσιαν του Τσεσάιρ» και η απάτη με τις πανάκριβες τσάντες που δεν υπήρχαν – Το πλουσιόπαιδο του Instagram και το βαρύ ποινικό του μητρώο
Ο 26χρονος Jack Watkin καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για την εξαπάτηση πλούσιων φίλων και συγγενών του, από τους οποίους απέσπασε σχεδόν 200.000 λίρες
Ο 26χρονος
1