Κόσμος

Ουκρανία: Ο Ερντογάν θέλει να γίνει διαμεσολαβητής των επαφών, για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ρόλο διαμεσολαβητή στις επαφές Ρωσίας και Ουκρανίας για το πυρηνικό σταθμό της θέλει να έχει η Τουρκία

Ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας ότι η χώρα του θα μπορούσε να έχει ένα ρόλο διευκόλυνσης των επαφών, αναφορικά με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης, τις εξελίξεις αναφορικά με τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, εκφράζοντας και την αποφασιστικότητά τους για τη συνέχιση της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου σύμφωνα με τα σχέδια, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ο Ερντογάν και ο Πούτιν συμφώνησαν να συζητήσουν τα ζητήματα που υπάρχουν με λεπτομέρειες όταν θα συναντηθούν στην Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν για μία διάσκεψη στις 15-16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καρδιοχειρουργός στην Ελβετία συνδέεται με πάνω από 70 θανάτους ασθενών – Έβαζε ελαττωματικό εμφύτευμα της εταιρείας του
Έγινε έρευνα σε πάνω 300 θανάτους ασθενών κατά τη διάρκεια της θητείας του καρδιοχειρουργού και εντοπιστήκαν 64 «αρκετά απροσδόκητοι» θάνατοι και 11 «απροσδόκητοι»
Νοσοκομείο