Κόσμος

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό το Σεβεροντονέτσκ – Βομβαρδίζεται συνεχώς το Λισίτσανσκ

Η πόλη Σεβεροντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου διεξάγονται σκληρές μάχες μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων, έχει περάσει «σε μεγάλο βαθμό» υπό τον έλεγχο της Μόσχας ενώ στο γειτονικό Λισίτσανσκ οι καταστροφές είναι «τεράστιες», δήλωσε απόψε ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις «ελέγχουν μεγάλο μέρος του Σεβεροντονέτσκ. Η βιομηχανική ζώνη είναι ακόμη δική μας, δεν υπάρχουν Ρώσοι εκεί. Οι μάχες διεξάγονται μόνο στους δρόμους εντός της πόλης» ανέφερε μέσω του Telegram ο Σέρχι Γκαϊντάι.

Ο Γκαϊντάι διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να περικυκλωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις που πολεμούν στο Λουχάνσκ. Όπως ανέφερε, οι Ρώσοι ελέγχουν «προσωρινά» το 90% της περιοχής.

«Οι Ρώσοι πυροβολούν τα πάντα, καταστρέφουν όλα τα σπίτια του Σεβεροντονέτσκ, με άρματα, με το πυροβολικό. Βάλλουν εναντίον και της βιομηχανικής ζώνης επίσης, αλλά τα αγόρια μας αντιστέκονται στους δρόμους», συνέχισε.

Το Λισίτσανσκ ελέγχεται πλήρως από τον ουκρανικό στρατό αλλά έχει γίνει στόχος «ισχυρών και χαοτικών» βομβαρδισμών. Οι Ρώσοι στοχεύουν «σκόπιμα» τα νοσοκομεία και τα κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, πρόσθεσε. «Πυροβολούν με όπλα μεγάλου διαμετρήματος, οι καταστροφές είναι τεράστιες», σύμφωνα με τον Γκαϊντάι.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «ίσως θα πρέπει να αποσυρθούν» σύντομα από το Σεβεροντονέτσκ και να μετακινηθούν σε θέσεις καλύτερα οχυρωμένες.

Το Σεβεροντονέτσκ είναι η μεγαλύτερη αστική ζώνη της περιφέρειας του Λουχάνσκ που παραμένει ακόμη στα χέρια των Ουκρανών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση