Κόσμος

Ουκρανία: Ρωσική εταιρεία δίνει 66.000 ευρώ σε όποιον καταστρέψει άρματα μάχης δυτικής κατασκευής

Εταιρεία στην Ρωσία δεσμεύτηκε να προσφέρει 66.000 ευρώ σε μετρητά στους πρώτους στρατιώτες που θα καταστρέψουν ή θα καταλάβουν τα δυτικής κατασκευής άρματα μάχης στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση της εταιρείας ήρθε μμετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταστρέψουν δυτικά άρματα μάχης που θα σταλούν στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στο Κίεβο δεκάδες προηγμένα άρματα μάχης μέσα στους επόμενους μήνες για να βοηθήσουν να ενισχυθεί η ικανότητα του ουκρανικού στρατού καθώς σύντομα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξή του.

Η απόφαση αυτή έχει χαρακτηριστεί από το Κρεμλίνο επικίνδυνη κλιμάκωση και ο εκπρόσωπός του, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι τα άρματα μάχης θα “καούν” στο μέτωπο.

Τώρα, μια ρωσική εταιρεία, η Fores, που εδρεύει στα Ουράλια και κατασκευάζει πρόσθετα συγκράτησης ρωγμών για την βιομηχανία της ενέργειας, προσφέρει μετρητά σε ρώσους στρατιώτες, που θα “καταλαμβάνουν τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 ή τα αμερικανικής Abrams”.

66.000 ευρώ για τον πρώτο και άλλα 6.600 ευρώ για τις επόμενες επιθέσεις

Η εταιρεία είπε ότι θα προσφέρει 66.000 ευρώ στον πρώτο ρώσο στρατιώτη που θα καταστρέψει ένα από τα άρματα μάχης και 6.600 ευρώ για όλες τις επόμενες επιθέσεις.

Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων και δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης οι οποίοι στηρίζουν τον πόλεμο, η Fores είπε ότι το ΝΑΤΟ τροφοδοτεί την Ουκρανία με μια “απεριόριστη” ποσότητα οπλισμού και κλιμακώνει την σύγκρουση.

Η εταιρεία είπε ακόμη ότι θα καταβάλει 198.000 ευρώ ως αμοιβή για την κατάρριψη μαχητικών αεροσκαφών δυτικής κατασκευής αν αυτά παραληφθούν από την Ουκρανία.

Τα άρματα μάχης δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στο Κίεβο και θα χρειαστούν πολλοί μήνες προτού σταλεί ο συμφωνηθείς αριθμός.

Από την έναρξη του πολέμου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι έχει καταστρέψει εκατοντάδες μονάδες δυτικού οπλισμού.

Στο παρελθόν το Κίεβο διέψευδε αυτές τις αιτιάσεις υπογραμμίζοντας, για παράδειγμα, ότι η Ρωσία έχει ισχυριστεί ότι έχει καταστρέψει εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων HIMARS αμερικανικής κατασκευής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανική Βιβλιοθήκη ανατύπωσε την κάρτα μέλους του Όσκαρ Ουάιλντ, 130 χρόνια μετά τη διαγραφή του λόγω της καταδίκης για ομοφυλοφιλία
«Η επιστροφή της κάρτας του είναι μια ωραία χειρονομία συγγνώμης και είμαι βέβαιος ότι το πνεύμα του θα ενθουσιαστεί» είπε ο εγγονός του
AP Photo
Η Τεχνητή Νοημοσύνη «χωρίς ανθρώπινο έλεγχο είναι απειλή για την ασφάλεια», προειδοποιεί η ΜΙ5
Ο επικεφαλής της MI5 ανέφερε ότι η ΤΝ χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες για προπαγάνδα ή αναγνώριση στόχων και κρατικοί παράγοντες για να χειραγωγήσουν τις εκλογές και να αυξήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της Βρετανίας
iStock
«Η Μελόνι είναι πόρνη του Τραμπ» είπε συνδικαλιστής της αριστεράς – Η οργισμένη απάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού
«Δείτε μία θαυμάσια εικόνα της Αριστεράς, που επί δεκαετίες μάς προσέφερε ηθικά διδάγματα για τον σεβασμό των γυναικών», το καυστικό σχόλιο της Μελόνι
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Giorgia Meloni με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Donald Trump στη διεθνή σύνοδο κορυφής για τη Γάζα στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου