Κόσμος

Ουκρανία: Τουλάχιστον 24 οι άμαχοι νεκροί που βρέθηκαν στα βομβαρδισμένα αυτοκίνητα

Τουλάχιστον 24 άμαχοι, ανάμεσά τους μία έγκυος και 13 παιδιά, βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες στα αυτοκίνητά τους στην βορειοανατολική Ουκρανία, κοντά στο Κουπιάνσκ. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου Ολεγκ Σινεγκούμποφ, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός.

Η τοπική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι στο σημείο βρέθηκαν επτά αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν άμαχοι. «Δύο αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς. Σε αυτά επέβαιναν παιδιά με τους γονείς τους: κάηκαν ζωντανοί», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα της περιφέρειας του Χαρκόβου Ντμίτρο Σουμπένκο δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι το σημείο του μακελειού βρίσκεται σε γκρίζα ζώνη του μετώπου, γεγονός που δυσχεραίνει την έρευνα.

«Οι ρώσοι κατακτητές επετέθησαν κατά αμάχων που προσπαθούσαν να γλιτώσουν τους βομβαρδισμούς. Πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση», δήλωσε επίσης ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου Ολεγκ Σινεγκούμποφ, προσθέτοντας ότι αστυνομικοί και ειδικοί βρίσκονται στο σημείο και διεξάγεται έρευνα. 

Δείτε φωτογραφίες: 

convoy strike ukraine reuters convoy strike ukraine reuters convoy strike ukraine reuters

«Θα τους βρούμε όλους και θα λογοδοτήσουν»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας Βασίλι Μαλιούκ, «οι Ρώσοι είναι ηττημένοι στο πεδίο της μάχης και στην απελπισία τους αντιδρούν σκοτώνοντας αμάχους». «Αλλά δεν θα γλιτώσουν την τιμωρία. Θα τους βρούμε όλους και θα λογοδοτήσουν για τις φρικαλεότητες που έχουν διαπραχθεί», πρόσθεσε.

Χθες, ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τουλάχιστον 11 πτώματα αμάχων, που είχαν σκοτωθεί μέσα στα αυτοκίνητά τους, σε οδική αρτηρία που είχε εγκαταλειφθεί από τους Ρώσους κατά την οπισθοχώρησή τους από την περιοχή της περασμένη εβδομάδα.

Η φάλαγγα των αυτοκινήτων που είδε χθες η ομάδα του AFP βρισκόταν σε δρόμο που βγαίνει από το χωριό της Κιριλίφκα, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων ανατολικά του Χάρκιβ.

Στο σημείο, τα πτώματα βρίσκονταν ακόμη εκεί, στο εσωτερικό των οχημάτων ή δίπλα στα αυτοκίνητα. Ενα μινιμπάς είχε καεί ολοσχερώς. Τέσσερα πτώματα, το ένα παιδιού, βρίσκονταν στα καθίσματα του καμένου αυτοκινήτου.

Το σημείο βρίσκεται σε περιοχή όπου πρόσφατα διεξήχθησαν συγκρούσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ευρεία αντεπίθεση, αναγκάζοντας σε υποχώρηση προς ανατολάς τις ρωσικές δυνάμεις.

Εκπρόσωπος των αυτονομιστών κατηγόρησε την Πέμπτη από την Μόσχα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι «πυροβόλησαν εναντίον φάλαγγας οχημάτων αμάχων στην περιοχή του Χάρκιβ, με 30 νεκρούς», χωρίς διευκρινίσεις.

Δείτε φωτογραφίες:

convoy strike ukraine reuters convoy strike ukraine reuters convoy strike ukraine reuters

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Nutella ταξίδεψε στο διάστημα κάνοντας «βόλτα» μέσα στο Orion: Η κορυφαία γκρίζα διαφήμιση όλων των εποχών
Το βαζάκι Nutella σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας ταξίδευε στον αέρα μέσα στην κάψουλα του Orion με τους αστροναύτες να προσφέρουν άθελά τους με αυτό τον τρόπο την καλύτερη διαφήμιση στο προϊόν
Η Nutella στο διάστημα
Τεράστια φωτιά στη «Γέφυρα της Αμερικής» μετά από ισχυρή έκρηξη σε βυτιοφόρο πάνω από τη Διώρυγα του Παναμά
Η έκρηξη καταγράφηκε σε βίντεο στο οποίο φαίνονται οι φλόγες να υψώνονται πέρα και πάνω από τον δρόμο με τους οδηγούς οχημάτων στο σημείο να προσπαθούν να διαφύγουν από το σημείο
Παναμάς: Τεράστια φωτιά στη «Γέφυρα της Αμερικής» μετά από ισχυρή έκρηξη σε βυτιοφόρο πάνω από τη Διώρυγα
Αντίστροφη μέτρηση για το τελεσίγραφο Τραμπ προς το Ιράν – Οι δεύτερες σκέψεις και η «αλαζονική ρητορική» του Αμερικανού προέδρου
«Η χώρα ολόκληρη θα μπορούσε να καταστραφεί μέσα σε μόνο μια νύχτα», κι αυτή μπορεί να είναι αυτή της Τρίτης προς Τετάρτη, είπε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Επίθεση σε πετροχημικό εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία – Ο Ισραηλινός στρατός χτύπησε 130 αντιαεροπορικά συστήματα του Ιράν
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην Τεχεράνη και στην περιφέρειά της κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ιρανικοί πύραυλοι από την άλλη εκτοξεύτηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης (07.04.2026) εναντίον του Ισραήλ
Φωτογραφία reuters