Κόσμος

Ουκρανία – Βρετανίδα ΥΠΕΞ: Ζητάει περισσότερα όπλα και κυρώσεις για να διατηρηθεί η πίεση στον Πούτιν

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας ζήτησε να παραδοθούν «περισσότερα όπλα» στην Ουκρανία και την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτήν την στιγμή να διατηρηθεί η πίεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν παραδίδοντας περισσότερα όπλα στην Ουκρανία και αυξάνοντας τις κυρώσεις» κατά του Κρεμλίνου είπες η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών προσερχόμενη σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G7 στη βόρεια Γερμανία.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν χαιρέτισε σήμερα την “πολύ ισχυρή ενότητα” των χωρών της G7 για την υποστήριξη του αγώνα της Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσία “ως τη νίκη”.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, οι οποίοι συνέρχονται στο Βάνγκελς στις όχθες της Βαλτικής στη Γερμανία ως αύριο Σάββατο, προσκάλεσαν τους ομολόγους τους της Ουκρανίας και της Μολδαβίας να μετάσχουν στις συνομιλίες τους.

“Η συνέχιση σε διάρκεια της υποστήριξης του αγώνα της Ουκρανίας για την εθνική της κυριαρχία ως τη νίκη αποτελεί μέρος μιας πολύ ισχυρής ενότητας των μελών της G7”, σημείωσε ο Λεντριάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τριήμερη κράτηση για τους 5 Ελληνοκύπριους που συνελήφθησαν στα Κατεχόμενα για «κατασκοπεία και παραβίαση στρατιωτικής περιοχής»
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των Ελληνοκυπρίων προσφύγων που κρατούνται στο ψευδοκράτος - Τι αναφέρει ο τουρκοκύπριος Τύπος για την «δίκη» και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Κατεχόμενα