Κόσμος

Ουρουγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Χοσέ Μουχίκα διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάγου 

Με καρκίνο του οισοφάγου διαγνώστηκε ο Χοσέ Μουχίκα, πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης και από τα πλέον σημαντικά πρόσωπα της Αριστεράς στη Λατινική Αμερική. Την είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο 89χρονος πολιτικός.

Όπως γνωστοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, η αντιμετώπιση του καρκίνου του οισοφάγου είναι «περίπλοκη», όπως είπε.

Ο πρώην αρχηγός του κράτους (2010 – 2015), τον οποίο συνόδευε η φήμη του «φτωχότερου προέδρου στον κόσμο» και ξεχωρίζει για την απλότητα και την ειλικρίνειά του – έμαθε για τον όγκο στις 26 Απριλίου, λίγες εβδομάδες πριν από τα 89α γενέθλιά του.

«Είναι προφανώς κάτι πολύ επικίνδυνο» και «διπλά περίπλοκο στην περίπτωσή μου», είπε σε συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας πως υποφέρει εδώ και δύο δεκαετίες από αυτοάνοσο νόσημα που έχει επηρεάσει μεταξύ άλλων τη νεφρική λειτουργία και δυσχεραίνει την αντιμετώπιση με χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση.

Το αυτοάνοσο νόσημα τον υποχρέωσε να παραιτηθεί από το αξίωμα του γερουσιαστή τον Οκτώβριο του 2020, λόγω των κινδύνων που συνδέονταν με την πανδημία κορονοϊού.

«Η ζωή είναι όμορφη, αλλά σε φθείρει» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Μουχίκα, φροντίζοντας να στείλει ένα κοινωνικό μήνυμα με αποδέκτη τους νέους. «Το σημαντικό είναι να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις» και «όταν νοιώθεις θυμό, να τον μετατρέπεις σε ελπίδα», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν