Κόσμος

“Ουδέν σχόλιο” από τη Γερμανία για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία

«Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχολιάζει», ήταν η απάντηση εκπροσώπου της Καγκελαρίας σε γραπτή ερώτηση που υπέβαλε χθες το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ρωτούσε τη γερμανική κυβέρνηση αν η ανάγνωση του Κορανίου θα μπορούσε να αποτελεί αντίδραση της Άγκυρας στην έγκριση του ψηφίσματος για την Γενοκτονία των Αρμενίων από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ή στην σκλήρυνση της στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα απελευθέρωσης της βίζας.

Απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση που υπεβλήθη πριν από λίγο στην τακτική ενημέρωση των συντακτών, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε άγνοια, ενώ όταν επισημάνθηκε ότι κάποιοι Τούρκοι πολιτικοί έκαναν λόγο για «αντίδραση στο ψήφισμα της Bundestag», περιορίστηκε να δηλώσει «μπορεί, αλλά, όπως ανέφερα, δεν γνωρίζω το γεγονός».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέος θάνατος μυστήριο στη Ρωσία – Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι ο υπουργός Μεταφορών λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
Για «αυτοκτονία» κάνουν λόγο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενώ υπάρχουν υποψίες για το αν έπαιξε ρόλο η θητεία τους ως κυβερνήτης του Κουρσκ
Ρωσία - Υπουργός Μεταφορών 7