Κόσμος

“Παγώνουν” λόγω κρύου οι έρευνες στο Costa Concordia

Tα σωστικά συνεργεία ανέστειλαν σήμερα τα σχέδιά τους για να ξεκινήσουν εκ νέου τις έρευνες στο ναυάγιο του Costa Concordia εξαιτίας των καιρικών προβλέψεων για ισχυρούς ανέμους και μεγάλα κύματα.

Οι δύτες διέκοψαν χθες Δευτέρα τις έρευνες στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αναμένουν σαφείς ενδείξεις για τις καιρικές συνθήκες προτού ξεκινήσουν εκ νέου.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τα πτώματα 17 επιβατών από το ναυάγιο που σημειώθηκε στις 13 Ιανουαρίου όταν το κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε βράχο κοντά στο νησί Τζίλιο στο Αρχιπέλαγος της Τοσκάνης.

Δεκαέξι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, αλλά οι έρευνες στο μήκους 290 μέτρων πλοίο έχουν πολλές φορές διακοπεί εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού και της μετακίνησης του πλοίου.

Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχει κίνδυνος μετακίνησης του πλοίου από τον βράχο στον οποίο προσέκρουσε και εξακολουθεί να βρίσκεται και βύθισής του στα 50 έως 90 μέτρα.

Οι μεγάλες μετατοπίσεις είναι επικίνδυνες για τους δύτες, υποστηρίζουν οι αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή Κιμ για το φιάσκο με την καθέλκυση πολεμικού πλοίου στη Βόρεια Κορέα - Υπό κράτηση αξιωματούχοι του ναυπηγείου
Η αποτυχημένη καθέλκυση έγινε παρουσία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος διεμήνυσε πως το ατύχημα έπληξε την αξιοπρέπεια της χώρας και ορκίστηκε πως θα τιμωρήσει τους υπαίτιους
Το πολεμικό πλοίο στα ναυπηγεία Chongjin στη Βόρεια Κορέα