Κόσμος

Πακιστάν: Η Ινδία εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους που έπεσαν στο έδαφός της – «Παράλογη ενέργεια και ύψιστη προβοκάτσια»

Επικαλούμενο μαρτυρίες, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει πως εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Αμριτσάρ της βορειοδυτικής Ινδίας

Η Ινδία εκτόξευσε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (09.10.2025) ώρα Ελλάδας βαλλιστικούς πυραύλους που έπεσαν σε ινδικό έδαφος, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού του Πακιστάν

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του Πακιστάν, ο ίδιος εκπρόσωπος του στρατού της χώρας ανέφερε για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε απόψε η Ινδία:

«Θέλω να σας μεταφέρω συγκλονιστικά νέα, καθώς η Ινδία εκτόξευσε έξι βαλλιστικούς πυραύλους από το Ανταμπούρ. Ένας από τους βαλλιστικούς πυραύλους έπεσε στο Ανταμπούρ, οι υπόλοιποι πέντε πύραυλοι έπληξαν το Αμριτσάρ στο ινδικό κρατίδιο Παντζάμπ», δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο μεταδόθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Μαΐου (τοπική ώρα).

«Πρόκειται για σοκαριστική εξέλιξη και προβοκάτσια υψίστου βαθμού, καθώς η Ινδία άρχισε τώρα να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του πληθυσμού της», ανέφερε ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού, υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για ενέργεια που στερείται λογικής».

Επικαλούμενο μαρτυρίες, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει πως εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Αμριτσάρ της βορειοδυτικής Ινδίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 19
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες