Κόσμος

Παλαιστίνιοι προς ΕΕ: Βοηθήστε στην αναγνώρισή μας

Η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε σήμερα επίσημα από την ΕΕ να υποστηρίξει το αίτημά της για αναγνώριση

 από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

 “Συναντήθηκα σήμερα με εκπροσώπους της ΕΕ και των 27 κρατών-μελών της στη Ραμάλα και ζητήσαμε οι χώρες τους να υποστηρίξουν το αίτημά μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ”, δήλωσε ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ.

 Το Ισραήλ προειδοποίησε τους Παλαιστίνιους σήμερα ότι η ανακήρυξη ενός κράτους χωρίς να έχει ολοκληρωθεί μία ειρηνευτική συμφωνία θα οδηγήσει σε ισραηλινά αντίμετρα που μπορεί να περιλαμβάνουν την προσάρτηση ενός μεγαλύτερου τμήματος της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης.

Η Παλαιστινιακή Αρχή κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι αναζητεί “προσχήματα” για να εναντιωθεί στην δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους μετά τις προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού Νετανιάχου και ισραηλινών ηγετών.
Πάντως, προειδοποίησαν οι αμερικανοί γερουσιαστές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ασκήσουν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε περίπτωση που οι Παλαιστίνιοι διακηρύξουν τη δημιουργία κράτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4