Κόσμος

Παναμάς: Δυο γυναίκες προσπάθησαν να περάσουν κοκαΐνη κρυμμένη σε περούκες

Δύο Κολομβιανές συνελήφθησαν στο διεθνές αεροδρόμιο Τοκούμεν του Παναμά όταν προσπάθησαν να ταξιδέψουν στην Ισπανία μεταφέροντας κοκαΐνη κρυμμένη σε περούκες.

Η εισαγγελέας Σιομάρα Ροδρίγκες, ειδικευμένη σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών, αρχικά ανακοίνωσε τη σύλληψη μιας Κολομβιανής που επέβαινε σε πτήση προς τη Μαδρίτη. Προκάλεσε υποψίες στην αστυνομία του αεροδρομίου λόγω της κόμης της.

Έπειτα από εξέταση με ειδική συσκευή, ειδικοί διαπίστωσαν ότι στην περούκα της βρισκόταν κοκαΐνη κρυμμένη σε «68 κυλινδρικές μαύρες συσκευασίες». Ώρες αργότερα, η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε τη σύλληψη «δεύτερης γυναίκας» με «67 συσκευασίες» της λευκής σκόνης κρυμμένες επίσης σε περούκα. Και αυτή ταξίδευε από την Κολομβία προς την Ισπανία. Πηγές επιβεβαίωσαν ότι και η δεύτερη συλληφθείσα είναι Κολομβιανή.

Ανάμεσα στις πιο αλλόκοτες μορφές της διακίνησης ναρκωτικών ήταν αυτή με την οποία είχε βρεθεί αντιμέτωπη η παναμαϊκή αστυνομία το 2021: επρόκειτο για τη «ναρκωγάτα», που μετέφερε κοκαΐνη, κρακ και μαριχουάνα τοποθετημένη σε συσκευασίες γύρω από τον λαιμό της.

Ο Παναμάς χαρακτηρίζεται η βασική πύλη εισόδου στην κεντρική Αμερική ναρκωτικών προερχόμενων από τη νότια Αμερική, πρωτίστως από την Κολομβία, το κράτος όπου παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης στον κόσμο, με προορισμό τις ΗΠΑ, τη χώρα όπου καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα στην υφήλιο.

Οι αρχές της κεντρικής Αμερικής καταγράφουν ωστόσο μεγάλη αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών προς την Ευρώπη, κυρίως μέσω λιμανιών στην Καραϊβική Θάλασσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος
Αποτροπιασμός για τη νέα φωτογραφία με τον Τζέφρι Επστάιν – Η συζήτηση με φίλους και η γυναίκα κάτω από το τραπέζι
Μια γυναίκα εμφανίζεται να βρίσκεται στο πάτωμα κάτω από το τραπέζι, στραμμένη προς τον τοίχο, με το σώμα της εκτεθειμένο με τρόπο που προκαλεί αποτροπιασμό
Νέα φωτογραφία ντροπής με τον Τζέφρι Επστάιν 15