Κόσμος

Παναμάς: Χειροπέδες για τρία μέλη αίρεσης – Κατηγορούνται για την απαγωγή έξι παιδιών

Τρία μέλη μιας αίρεσης, που κατηγορούνται ότι απήγαγαν έξι παιδιά, τα τρία από τα οποία αγνοούνται, συνελήφθησαν στον Παναμά, ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές της χώρας.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για καταπάτηση ατομικής ελευθερίας, σεξουαλικά αδικήματα και κακομεταχείριση ανηλίκων συνελήφθησαν την Κυριακή στην κοινότητα Λιάνο Αμαδόρ, στη δύσβατη περιοχή των ιθαγενών Νγκάμπε Μπούγκλε της περιφέρειας Νούρουμ.

Οι δράστες πιστεύεται ότι είναι μέλη μιας θρησκευτικής οργάνωσης που δρα στο Λιάνο Αμαδόρ. Ο υπουργός Εσωτερικών Χουάν Πίνο είπε ότι «εμπλέκεται μια αίρεση» στις απαγωγές.

Οι αρχές εντόπισαν τρία από τα παιδιά, ηλικίας 14 και 10 ετών και 3 μηνών. Τα άλλα τρία αναζητούνται ακόμη. Τα παιδιά που απελευθερώθηκαν μεταφέρθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα και πρόκειται να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

Τον Ιανουάριο, μέλη μιας θρησκευτικής αίρεσης του Παναμά σκότωσαν έξι παιδιά και μια έγκυο κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο χωριό Άλτος δελ Τερόν που βρίσκεται και αυτό στην περιοχή των αυτοχθόνων Νγκάμπε Μπούγκλε. Τα πτώματα των θυμάτων, που ήταν δεμένα με χειροπέδες, βρέθηκαν αργότερα σε έναν ομαδικό τάφο, σε ένα νεκροταφείο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αισιόδοξος ο Τραμπ: Πιο κοντά σε λύση για την Ουκρανία από ποτέ – «Πολυεθνική δύναμη» στην περιοχή ζητά η ΕΕ
Οι ευρωπαϊκές χώρες πρότειναν να ηγηθούν μιας «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία και να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό που θα περιοριστεί σε 800.000 ένστολους
Ντόναλντ Τραμπ 7
Βρετανία: «Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν», δηλώνει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων
Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των απειλών, ιδίως από την πλευρά της Ρωσίας που έχει κλιμακώσει την επιθετικότητά της μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Κατεστραμμένα κτίρια στην Ουκρανία