Κόσμος

“Πανηγύρια” από Ουγγαρία και Πολωνία για την αντιμεταναστευτική τους πολιτική [pics]

Στην εκτίμηση ότι οι ρατσιστικές τους θέσεις για το μεταναστευτικό κερδίζουν... έδαφος ολοένα και περισσότερο στην Ευρώπη, κατέληξαν οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Μάλιστα οι δύο ηγέτες… πανηγυρίζουν που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις που ασκούν οι Βρυξέλλες και στις δύο χώρες.

“Ο άνεμος γυρνά προς την κατεύθυνσή μας”

“Ο άνεμος γυρνά προς την κατεύθυνσή μας” είπε, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Βουδαπέστη, ο νέος πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν “ενδείξεις σε ολοένα και περισσότερες χώρες, στις διάφορες εκλογές” στις οποίες τα αντιμεταναστευτικά-νεοναζιστικά κόμματα αυξάνουν τα ποσοστά τους.

“Η πολιτική της Ε.Ε απέτυχε”

“Η μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχε, πρόκειται για θεαματική αποτυχία. Είναι σαφές ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν θέλουν τη μετανάστευση, μολονότι πολλοί ηγέτες εξακολουθούν να προωθούν αυτήν την πολιτική που έχει αποτύχει”, είπε από την πλευρά του ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.ougaria polonia

Η Ουγγαρία και η Πολωνία, που έχουν ταχθεί κατηγορηματικά κατά των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στην κατανομή των προσφύγων εντός των κόλπων της ΕΕ, παραπέμφθηκαν τον Δεκέμβριο, μαζί με την Τσεχία, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή αρνήθηκαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε ό,τι αφορά την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων.

“Δεν θα αλλάξουμε τη μεταναστευτική πολιτική μας”, διαβεβαίωσε σήμερα ο Μοραβιέτσκι.

Συνεχίζουν… ρατσιστικά

Ο Όρμπαν υπογράμμισε ότι και ο ίδιος θα συνεχίσει να απορρίπτει τις ποσοστώσεις και το 2018, μια χρονιά που, όπως υποστηρίζει, θα υπάρξουν “μεγάλες αντιπαραθέσεις” για το θέμα αυτό στην ΕΕ. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός χαιρέτισε μεταξύ άλλων την ανάληψη της καγκελαρίας στην Αυστρία από τον Σεμπάστιαν Κουρτς, που υποστηρίζει τη “σκληρή γραμμή” στο μεταναστευτικό.

“Η Αυστρία είναι υπόδειγμα δημοκρατίας στην Ευρώπης. Ένας λαός που δεν θέλει τη μετανάστευση εξέλεξε έναν καγκελάριο που δεν θέλει τη μετανάστευση. Μπορείτε να το αποκαλείτε λαϊκισμό, αν σας αρέσει, αλλά είναι αυτό που επιθυμεί ο λαός”, είπε.

Η Ουγγαρία θεωρείται ο στενότερος σύμμαχος της Πολωνίας στην ΕΕ. Ο Όρμπαν έχει δηλώσει πολλές φορές ότι η χώρα του θα ασκήσει βέτο εάν οι Βρυξέλλες επιχειρήσουν να επιβάλουν κυρώσεις στη Βαρσοβία με αφορμή τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος στη χώρα αυτή.ougaria polonia

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλειστός ο εναέριος χώρος της Ισπανίας για αμερικανικά αεροσκάφη που συμμετέχουν σε επιθέσεις στο Ιράν
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είναι ένας από τους πλέον ένθερμους επικριτές των αμερικαοϊσραηλινών πληγμάτων στο Ιράν, χαρακτηρίζοντάς τα απερίσκεπτα και παράνομα
A cargo ship is anchored near the port of Algeciras at sunset, behind the flags of the United States and Spain on a roundabout near the jointly operated naval base in Rota, in the province of Cadiz, Spain March 15, 2026. REUTERS/Nacho Doce
Πώς το Ιράν κερδίζει δισεκατομμύρια από τον πόλεμο του Τραμπ – Αποκαλυπτικά νούμερα
Ενώ οι πετρελαιο - μοναρχίες του Κόλπου αιμορραγούν, η Τεχεράνη βρίσκει τρόπους να βγάζει λεφτά εν μέσω σύγκρουσης - Η Κίνα, οι «σκιώδεις» εξαγωγές και ο ρόλος των Φρουρών της Επανάστασης
Τάνκερ στο Στενό του Ορμούζ
Κανονικά η Τελετή Αφής για το Άγιο Φως, αποφάσισε το Ισραήλ - «Με συμβολικό και περιορισμένο χαρακτήρα»
«Λόγω της περίπλοκης κατάστασης ασφαλείας που επικρατεί στο πλαίσιο της επιχείρησης «Roaring Lion», οι τελετές, συμπεριλαμβανομένης της Αφής του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθούν με συμβολικό και περιορισμένο χαρακτήρα»
Τελετή Αφής για το Άγιο Φως