Κόσμος

Πάνω από 25% η ανεργία στην Ισπανία

Επιπλέον αύξηση παρουσίασε κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία, φθάνοντας το 25,02% του ενεργού πληθυσμού, καθώς η χώρα εξακολουθεί να είναι βυθισμένη στην ύφεση και να εφαρμόζει σκληρά μέτρα λιτότητας.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Ισπανία αριθμούσε 5.778.100 ανέργους, 85.000 περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
 
Το ποσοστό ανεργίας στα τέλη του δεύτερου τριμήνου ανερχόταν στο 24,63% του ενεργού πληθυσμού.
 
Αύξηση συνεχίζει να παρουσιάζει και ο αριθμός των οικογενειών, των οποίων όλα τα μέλη είναι άνεργα. Οι οικογένειες αυτές είναι σήμερα 1.737.900, δηλαδή το ένα δέκατο του συνόλου των ισπανικών οικογενειών.
Τα δυσάρεστα αυτά νέα από το μέτωπο της απασχόλησης έρχονται να προστεθούν στην πιθανή συνέχιση της ύφεσης, στην οποία εισήλθε εκ νέου η Ισπανία, στα τέλη του 2011. Η Τράπεζα της Ισπανίας προβλέπει για το τρίτο τρίμηνο μείωση του ΑΕΠ κατά 0,4%, ενώ η κυβέρνηση περιμένει πτώση κατά 1,5% στο σύνολο του έτους.
 
Για να μειώσει το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμά της, η Ισπανία προχώρησε στην εφαρμογή ενός προγράμματος αυστηρής λιτότητας ώστε να εξοικονομήσει 150 δισεκατομμύρια ευρώ στο διάστημα από το 2012 ως το 2014.
 
Σύμφωνα με προβλέψεις της κυβέρνησης, η Ισπανία θα έχει ποσοστό ανέργων 24,6% στα τέλη του 2012.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6