Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Ανησυχία για την υγεία του, ακύρωσε ομιλία του – «Δεν είμαι καλά»

Ανησυχία επικρατεί για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος δεν εκφώνησε ομιλία του συναντώντας σήμερα μια αντιπροσωπεία Ευρωπαίων ραβίνων στο Βατικανό.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ο Πάππας Φραγκίσμος δήλωσε στην αντιπροσωπεία πως δεν είναι καλά και για τον λόγο αυτό προτιμά να μην διαβάσει την ομιλία του στους επισκέπτες στο Βατικανό, αλλά να τους δώσει το κείμενο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προς το παρόν δεν έχει ακυρώσει τις υπόλοιπες σημερινές συναντήσεις του και αναμένεται να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ίωση. Ως γνωστόν, ο πάπας υποφέρει από χρόνια γοναλγία και έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο έντερο. Η φωνή του σήμερα έμοιαζε εμφανώς κουρασμένη.

Στην γραπτή ομιλία του, ο ποντίφικας απευθύνει έκκληση στον Κύριο “να βοηθήσει τους πιστούς να προωθήσουν τον διάλογο” και να μην ενδώσουν “στον πειρασμό της εκδίκησης και στην παραφροσύνη του μίσους του πολέμου”.

Βατικανό: Είναι απλώς λίγο κρυωμένος

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Βατικανού Ματέο Μπρούνι δήλωσε πριν από λίγο ότι “ο πάπας Φραγκίσκος είναι απλώς λίγο κρυωμένος και η ημέρα του είναι γεμάτη συναντήσεις”.

”Ήθελε να συναντήσει τους ραβίνους και για τον λόγο αυτό τους παρέδωσε την ομιλία του γραπτή. Κατά τα άλλα το πρόγραμμά του συνεχίζεται κανονικά”, πρόσθεσε ο Μπρούνι.

Σήμερα το πρωί, ο Φραγκίσκος, στην συνάντησή του με τους Ευρωπαίους ραβίνους, δεν διάβασε την ομιλία του διότι, όπως είπε, ” δεν ήταν καλά”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Βασιλιάς Κάρολος αποσύρει το βασιλικό τρένο για λόγους οικονομίας – Αγαπημένη συνήθεια της Βικτωρίας και της Ελισάβετ
Χρησιμοποιήθηκε κατά τις χρυσές και διαμαντένιες ιωβηλαίες της Βασίλισσας Ελισάβετ, με την τελευταία ανακαίνιση να πραγματοποιείται τη δεκαετία του 1980
Ο Βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ' φτάνει με το βασιλικό τρένο στο σταθμό Victoria του Μάντσεστερ
Ο Τραμπ απειλεί τον Μασκ με απέλαση και περικοπή των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις του
ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα ανέφερε πως η Επιτροπή Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE), επικεφαλής της οποίας ήταν για ένα τετράμηνο ο Μασκ, θα μπορούσε να περικόψει τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεών του
Ο Ντόναλντ Τραμπ 10