Κόσμος

Πάπας για δολοφονία Φλόιντ και λεηλασίες: “Ο ρατσισμός είναι αμαρτία” – “Αυτοκαταστροφική η βία”

 “Απαράδεκτη” έκρινε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού ο Πάπας Φραγκίσκος, αντιδρώντας στον θάνατο στην Μινεάπολη των ΗΠΑ του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, αλλά καταδίκασε και τις βίαιες αντιδράσεις που ακολούθησαν.

“Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ούτε να κλείνουμε τα μάτια σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού ή αποκλεισμού και να προσποιούμαστε ότι υπερασπιζόμαστε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ζωής”, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος χαρακτήρισε παράλληλα τον ρατσισμό “αμαρτία”.

Click4more: ΗΠΑ – Ο Τραμπ “ουρλιάζει”, οι διαδηλωτές πεισμώνουν – Στρατός στους δρόμους, συγκρούσεις και μια χώρα στις “φλόγες”

“Την ίδια ώρα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η βία τις τελευταίες νύχτες είναι αυτοκαταστροφική”, πρόσθεσε ο Ποντίφικας. “Τίποτε δεν κερδίζεται με τη βία, ενώ αυτά που χάνονται είναι πολλά”, σχολίασε επίσης, σε ιδιαίτερο μήνυμα που απηύθυνε στους αγγλόφωνους πιστούς.

Πάπας Φραγκίσκος: Όχι στις λεηλασίες

“Παρακολουθώ με μεγάλη ανησυχία τις επώδυνες κοινωνικές ταραχές που σημειώθηκαν στο έθνος σας αυτές τις μέρες, μετά τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ”, υπογράμμισε.

“Σήμερα ενώνω τη φωνή μου με την Εκκλησία του Αγίου Παύλου και τη Μινεάπολη και με τις ΗΠΑ για να προσευχηθώ για την ανάπαυση της ψυχής του Τζορτζ Φλόιντ και για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της αμαρτίας του ρατσισμού”, συνέχισε.

“Προσευχόμαστε για την ανακούφιση των συντετριμμένων οικογενειών και φίλων και προσευχόμαστε για την εθνική συμφιλίωση και την ειρήνη, στις οποίες προσβλέπουμε”, κατέληξε ο Ποντίφικας.

Ο Φλόιντ, ένας 46χρονος Αφροαμερικανός, άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη των ΗΠΑ επαναλαμβάνοντας τη φράση “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”, καθώς βρισκόταν ξαπλωμένος στο έδαφος, δεμένος με χειροπέδες και το λαιμό του να βρίσκεται κάτω από τα γόνατα λευκών αστυνομικών, οι συνάδελφοι του οποίου έμειναν αδρανείς.

Οι νεκροψίες που έγιναν επιβεβαίωσαν ότι ο θάνατός του οφειλόταν στην πίεση που δέχθηκε στον λαιμό του.

Μετά τον θάνατό του ένα κίνημα οργής κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος