Κόσμος

Πάπας: Λένε ότι είμαι κομμουνιστής…

«Λένε ότι είμαι κομμουνιστής, αλλά η φτώχεια χωρίς ιδεολογία είναι σημαία του Ευαγγελίου», λέει ο πάπας Φραγκίσκος σε πέντε βέλγους νέους που τον επισκέφθηκαν.

«Λένε ότι είμαι κομμουνιστής, αλλά η φτώχεια, χωρίς κανενός είδους ιδεολογία, είναι η σημαία του Ευαγγελίου», είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο πάπας Φραγκίσκος σε πέντε νέους από το Βέλγιο, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο Βατικανό.

«Οι φτωχοί αποτελούν το κεντρικό σημείο του λόγου που κηρύττει ο Χριστός, φτάνει να τον διαβάσουμε», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

«Το σημαντικό είναι να αναζητάς την αυθεντικότητα: όταν μιλάς, να απευθύνεσαι πραγματικά και με ειλικρίνεια προς τους αδελφούς σου , σε οποιαδήποτε θρησκευτική πίστη και αν ανήκουν, ανεξάρτητα από το αν είναι χριστιανοί, εβραίοι ή μουσουλμάνοι», τόνισε ο Αργεντινός ποντίφικας, απευθυνόμενος σε μια κοπέλα που τον ρώτησε «τι έχει να πει σε όποιον σαγηνεύεται από τον λόγο του αλλά δεν είναι πιστός».

Διαβάστε

Αυγά, ουίσκι, μέλι και σαπούνια πήγε πεσκέσι η Ελισάβετ στον Πάπα!

H Βασίλισσα Ελισάβετ στο Βατικανό για να συναντηθεί με τον Πάπα

Δείτε σε βίντεο την εξομολόγηση του Πάπα Φραγκίσκου

Πάπας για Παπούλια: Είναι ένας σοφός άνθρωπος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου