Κόσμος

Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»

Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»

Ο Πάπας Λέων ο ΙΔ’ συνάντησε σήμερα (10.05.2025) το σύνολο των Καθολικών καρδιναλίων και αναφέρθηκε στο μελλοντικό του έργο, κάνοντας αναφορά στον προκάτοχό του, Πάπα Φραγκίσκο.

Ο νέος ποντίφικας, ο Πάπας Λέων, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αύξηση της συνοδικότητας, στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, στην γεμάτη αγάπη φροντίδα των τελευταίων και περιθωριοποιημένων και στον θαρραλέο διάλογο με τον σύγχρονο κόσμο, με τις διάφορες πραγματικότητες και όψεις του, όπως έκανε και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Πρόκειται για σημεία που περιέχονται σε «Ευαγγελική Παρότρυνση» του Πάπα Φραγκίσκου.

«Ο Πάπας, αρχίζοντας από τον Άγιο Πέτρο και φτάνοντας μέχρι σε εμένα, ανάξιο διάδοχό του, είναι ένας ταπεινός υπηρέτης του Θεού και των αδελφών. Μόνον αυτό.

Το έδειξαν με σαφή τρόπο τα παραδείγματα πολλών προκατόχων μου, τελευταίο εκείνο του πάπα Φραγκίσκου, με την πλήρη αφοσίωση στις υπηρεσίες του και την λιτή απλότητα στην ζωή. Αφέθηκε στον Θεό κατά την αποστολή του και ήταν γεμάτος γαλήνια εμπιστοσύνη, την στιγμή της επιστροφής του στον οίκο του πατρός», ανέφερε ο νέος ποντίφικας.

«Αξιοποιούμε την πολύτιμη αυτή κληρονομιά και ξαναρχίζουμε να πορευόμαστε, με την ίδια ελπίδα που προέρχεται από την πίστη», πρόσθεσε ο Λέων ο ΙΔ’.

Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ’.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά κυρίως διότι ο πάπας Λέων ο ΙΓ’, με την ιστορική του Εγκύκλιο Rerum Novarum, αντιμετώπισε τα κοινωνικά προβλήματα, στα πλαίσια της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης.

Σήμερα η Εκκλησία προσφέρει σε όλους την πλούσια κοινωνική κατήχησή της, για να δοθούν απαντήσεις σε μια άλλη βιομηχανική επανάσταση και στις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες επιφέρουν νέες προκλήσεις για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης και της εργασίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Ιράν στον Τραμπ: «Θα πλήξουμε Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν δεχθούμε επίθεση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες να επέμβει και έχει προειδοποιήσει τους ηγέτες του Ιράν κατά της χρήσης βίας εναντίον των διαδηλωτών
Ντόναλντ Τραμπ
Φλέγεται το Ιράν: Επεμβαίνει ο στρατός για να καταστείλει τις διαδηλώσεις – Φόβοι για εκατόμβη νεκρών
Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός τόνισε ότι θα «προστατεύσει αποφασιστικά τα εθνικά συμφέροντα, τις στρατηγικές υποδομές και τη δημόσια περιουσία» - Χωρίς ρεύμα και ίντερνετ η χώρα
Ιράν
7
«Είμαστε μαχητές, μην λυπάστε» το μήνυμα Μαδούρο από τη φυλακή - Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Βενεζουέλα
Ο έκπτωτος Πρόεδρος της Βενεζουέλας κρατείται σε αμερικανικές φυλακές, μαζί με τη σύζυγό του Σίλια Φλόρες, εν αναμονή της δίκης του
Ο συλληφθείς Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο στο ελικοδρόμιο του Μανχάταν, καθώς κατευθύνεται προς το δικαστήριο