Κόσμος

Παραδόθηκε ο 19χρονος που μαστίγωσε Εβραίους στο Βερολίνο [vid]

Παραδόθηκε στις αρχές ο ένας από τους δράστες της ρατσιστικής επίθεσης σε Εβραίους στο Βερολίνο. η οποία καταγράφηκε σε βίντεο και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στην Γερμανία.

Ο ύποπτος είναι 19 ετών και πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή που θα αποφασίσει εάν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Το απόγευμα της Τρίτης (17.04.2018) δύο νεαροί που φορούσαν κιπά, το παραδοσιακό εβραϊκό σκουφάκι, δέχτηκαν επίθεση ενώ περπατούσαν σε μια συνοικία του Βερολίνου. Σύμφωνα με ένα από τα θύματα, τον Άνταμ, 21 ετών, οι δράστες ήταν τρεις και τουλάχιστον ένας από αυτούς μιλούσε αραβικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο 19χρονος που παραδόθηκε είναι Σύρος πρόσφυγας που ζούσε σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών κοντά στο Βερολίνο.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=ZCLnNCC2OzU&has_verified=1

Το ένα θύμα, που δεν είναι Εβραίος αλλά Άραβας Ισραηλινός, εξήγησε ότι τον εξύβρισαν και αποφάσισε να βιντεοσκοπήσει την επίθεση με το κινητό τηλέφωνό του. Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένας νεαρός να τον μαστιγώνει με τη ζώνη του, φωνάζοντας “γιαχούντ” (“Εβραίος” στα αραβικά) και να τον βρίζει.

Ο νεαρός εξήγησε ότι εκείνο το βράδυ φόρεσε για πρώτη φορά το κιπά, που του το έδωσε ένας φίλος του, για να αποδείξει ότι δεν κινδυνεύει κανείς όταν κυκλοφορεί με το παραδοσιακό εβραϊκό καπελάκι στους δρόμους του Βερολίνου.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατήγγειλε αυτό το “φρικτό επεισόδιο” και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση “θα αντιδράσει” απέναντι στον αντισημιτισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν μετά την επικοινωνία τους: «Δεν σκέφτεται να σταματήσει και είναι πολύ κακό»
Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να συνομιλήσει και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Τι ανέφερε ο Αμερικανός για το «πάγωμα» στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ
Σε αργία 139 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ: Κατηγορούνται πως επέκριναν τις πολιτικές Τραμπ
«Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για γραφειοκράτες καριέρας που παρανόμως υπονομεύουν και σαμποτάρουν την ατζέντα της κυβέρνησης»
Ντόναλντ Τραμπ