Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Παραστατικός Λαβρόφ: Η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Ρωσίας έπιασε πάτο

Παραστατικός Λαβρόφ: Η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Ρωσίας έπιασε πάτο

Είναι αλήθεια πως οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας βρίσκονται στο ναδίρ.

Δεν πέρασαν παρά μόνον δύο εβδομάδες από τότε που ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήριζε τον Βλάντιμιρ Πούτιν «φονιά», καταλογίζοντας στη Μόσχα απόπειρα παρέμβασης στις Προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη η διαπίστωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ πως η αντιπαράθεση Ρωσίας και ΗΠΑ «έπιασε πάτο».

Ωστόσο ο κ. Λαβρόφ άφησε κι ένα παράθυρο ανοιχτό, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι «θα υπερισχύσει παρόλα αυτά η λογική στην Ουάσιγκτον».

click4more Ψυχροπολεμικός Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι φονιάς και θα υποστεί τις συνέπειες

«Από την μία, η αντιπαράθεση έπιασε πάτο. Από την άλλη, στα βάθη της ψυχής υπάρχει η ελπίδα, ότι όλοι ως ενήλικες αντιλαμβάνονται τους κινδύνους, που σχετίζονται με την καλλιέργεια της περαιτέρω έντασης… Παρόλα αυτά, πιστεύω, ότι θα υπερισχύσει η φρόνηση» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική της άσκησης πιέσεων και της επιβολής κυρώσεων που έχει επιλέξει η αμερικανική κυβέρνηση, δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας.

Κατά την άποψη του Λαβρόφ, σοβαρός διάλογος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ δεν μπορεί να γίνει όσο η Ουάσιγκτον συνεχίζει να κατηγορεί την Μόσχα ως υπεύθυνη για τις συνέπειες της δικής της απερίσκεπτης πολιτικής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις